Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Καμία συμφωνία – Έδωσαν 12 ώρες διορία – Νέος γύρος διαπραγματεύσεων από τα ξημερώματα – Θρίλερ τη νύχτα

 Μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης
- Νέος γύρος διαπραγματεύσεων από τις 07:00 στα τεχνικά κλιμάκια
- Σκυτάλη στους Θεσμούς που ξεκινούν διαβουλεύσεις στις 10:00 με συμμετοχή του Α.Τσίπρα
- Για τις 14:00 το ραντεβού των υπουργών Οικονομικών για να δοθεί λύση στο Eurogroup











Οι στιγμές είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Με τις διαπραγματεύσεις να λήγουν λίγα λεπτά μετά τις 02:00 λευκός καπνός δεν βγήκε. Ξημερώματα πια και η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το κείμενο των πέντε σελίδων των Θεσμών δεν γίνεται αποδεκτό και πως εμμένει στις θέσεις της.

Ο λόγος και πάλι στα τεχνικά κλιμάκια που συνεδριάζουν από τις 07:00 το πρωί ώστε να βρεθεί μια γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών.

Επί της ουσίας ζητούνται ισοδύναμα αλλά και μέτρα ώστε να κλείσει η διαφορά περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ που μπορεί όμως να φτάνει ως και το 1 δισ. εάν το ΔΝΤ επιμείνει σε ορισμένα θέματα.

Εάν όλα πάνε καλά στις 10:00 ο Α. Τσίπρας θα έχει ξανά συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών στις 10:00 το πρωί ώστε να κλείσουν όποια ανοιχτά θέματα σε πολιτκό επίπεδο με στόχο να υπάρξει τελικό κείμενο που θα μελετηθεί στο Eurogroup και θα πάρει την έγκριση των υπουργών Οικονομικών το μεσημέρι.

Η ελληνική πλευρά φάνηκε τα ξημερώματα ωστόσο να αποχωρεί εκνευρισμένη από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τους προέδρους των Θεσμών ελάχιστα λεπτά μετά τις 02:00 τα ξημερώματα αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Κάποιοι κύκλοι μιλούν μάλιστα για αιφνιδιασμό της κυβέρνησης καθώς οι Θεσμοί έδειξαν άκαμπτοι στις απαιτήσεις τους.

Σήμερα ουσιαστικά μέσα σε μερικές ώρες θα πρέπει να γίνουν όσα δεν έγιναν σε πέντε μήνες. Ουσιαστικά μετά και την σύσκεψη του Α. Τσίπρα με τους επικεφαλής των Θεσμών το Eurogroup θα λάβει προτάσεις τις οποίες μέσα σε δύο με τρεις ώρες θα πρέπει να έχει εγκρίνει ώστε να πάει με θετική πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει στις 17:00 ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Πολλοί ωστόσο αναφέρουν ότι το σημερινό Eurogroup δεν θα είναι το τελευταίο καθώς οι δύο πλευρές έχουν ακόμη πολλές διαφορές και ο χρόνος δεν επαρκεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...