Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Άνοιξε διάπλατα η πόρτα των αποχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


siriza_apoxoriseis

Παραιτήθηκαν χθες οι Πάνος Βεργέτης και Χαράλαμπος Βρυώνης - Έπεται συνέχεια σήμερα στη Γενική Συνέλευση στον Κούβελο (8.30 μ.μ.)

Από  την αποχώρηση του Παναγιώτη Βεργέτη και του Χαράλαμπου Βρυώνη, αναμενόμενες εδώ και ημέρες,  ξεκίνησαν χθες οι εργασίες της Ν.Ε Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο του κατέθεσαν προγενέστερα κείμενα της πλάτφορμας «σταθερά αριστερά» και της Ν.Ε του Σύριζα του 2012 στα οποία στηρίζουν και αιτιολογούν τους λόγους της παραίτησής τους. Κατά πληροφορίες μας, αποφασισμένος να παραιτηθεί είχε προσέλθει στη συνεδρίαση και ο κ. Δ. Παπιώτης ( υποψήφιος δήμαρχος Πηνειού) από το Βαρθολομιό. Εξάλλου παρών στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν και ο κ. Νίκος Παπαβασιλείου, υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί δεσμούς με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ν. Κωσταντόπουλο και έως χθες, δεν είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αποφασισμένα να δώσουν ένα τέλος στο σήριαλ των αναβολών, προσήλθαν χθες στην  συνεδρίαση της Ν. Ε  Ηλείας του Σύριζα  τα μέλη της - θυμίζουμε ότι η χθεσινή ήταν η τρίτη κατά σειρά - ώστε να υπάρχει απαρτία και να προχωρήσουν οι διαδικασίες εν όψει και της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου. Με δεδομένη την αναμονή ανακοίνωσης αποχώρησης όσων σκοπεύουν να πλαισιώσουν το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι «προεδρικοί» δεν ανταποκρίθηκαν στις δυο προηγούμενες προσκλήσεις του οργάνου, εκτιμώντας ότι δεν συνέτρεχε λόγος σύγκλησής του, καθώς δεν υπήρχε καν βάση συζήτησης.
Μετά ωστόσο την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τη συμμετοχή αρκετών μελών της Νομαρχιακής, εκτίμησαν ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουν επί των πολιτικών αποφάσεων και να καταλήξουν ο καθένας για την στάση που θα τηρήσει και τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Εξάλλου χθες βράδυ η  Νομαρχιακή (όσοι απέμειναν μετά τις παραιτήσεις και αποχωρήσεις) επρόκειτο  να καταθέσει πρόταση για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν των τριών βουλευτών, όπως το είχε πράξει και προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές θα γίνουν με λίστα και οι αποφάσεις θα ληφθούν κεντρικά. Βέβαια, είναι πιθανόν την  πρόταση για τους υποψηφίους βουλευτές από πλευράς οργάνωσης της Ηλείας, να μην πρόλαβαν να συζητήσουν  χθες  και να επαναλάβουν την διαδικασία αυτή σήμερα, Τρίτη.
Τα εναπομείναντα μέλη της Ν.Ε Ηλείας, οι λεγόμενοι  «προεδρικοί» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, επέμεναν σε συζήτηση επί των πολιτικών εξελίξεων και λήψη αποφάσεων  για το πως θα παραταχθεί το κόμμα την προεκλογική περίοδο. Η διάσπαση του κόμματος πάντως έχει επιφέρει σοβαρές αναταράξεις  εντός της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, αλλά  δεν περιορίζονται στην παραίτηση στελεχών της.
Εκτιμάται  ότι η αντιπαράθεση σε επίπεδο μελών αυτή τη φορά, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Τρίτη στον Κούβελο, όπου συγκαλείται η γενική συνέλευση της Οργάνωσης του Πύργου, στην οποία θα παραβρεθούν κατά πληροφορίες μας και οι παραιτηθέντες από τη Ν.Ε,  με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ποιά τάση θα έχει την πλειοψηφία μεταξύ  των μελών και ποιοι θα είναι αυτοί με τους οποίους ο Σύριζα θα διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα στην Ηλεία.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...