Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

«Βρήκα όλες τις πόρτες κλειστές…»


ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ 48ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΒΑΡΔΑ
(29/09/2015 17:49)
Σε πλήρες αδιέξοδο έχει οδηγηθεί ο κ. Γιώργος Διονυσόπουλος από την Αετοράχη της Βάρδας, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνεργος και ανεβαίνει καθημερινά το δικό του Γολγοθά, χωρίς ελπίδα και χωρίς χείρα βοηθείας.

Ψυκτικός στο επάγγελμα ο 48χρονος έχασε τη θέση του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και παρά το γεγονός ότι δεν έχει σταματήσει να αναζητά ένα μεροκάματο για να ζήσει την οικογένειά του και να μεγαλώσει τα δύο του παιδιά ηλικίας 2,5 και 6 ετών, οι πόρτες είναι κλειστές.

Σε αναζήτηση
Τρία χρόνια δοκιμασίας με μοναδικό σύντροφο την αγωνία για το πώς θα επιβιώσει η οικογένειά του, πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα, όταν στερούνται πλέον τα βασικά.
«Δεν έχω χρήματα ούτε για να πάρω depon στο παιδί μου που αρρώστησε…» λέει με απόγνωση, αφού δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα γονιό, έναν πατέρα, να μην μπορεί να προσφέρει τα αναγκαία στο παιδί του.
«Πήγα παντού και μου έκλεισαν όλες τις πόρτες» αναφέρει με παράπονο ο κ. Διονυσόπουλος, ο οποίος είδε ως τελευταία λύση τους συνανθρώπους του, αυτούς που μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημά του και να του απλώσουν το χέρι.

«Να ζήσω τα παιδιά μου»
Γι’ αυτό και κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Δεν κάνει ζητιανιά, ζητά κατανόηση και βοήθεια, ζητά μια δουλειά, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα βασικά έξοδα της καθημερινότητας.
Ήδη είναι ορατό το ενδεχόμενο να του κόψουν και  το ρεύμα στο σπίτι του, αφού οι οφειλές του έχουν αγγίξει τις 2.300 ευρώ και φυσικά δεν υπάρχει ούτε ευρώ για να τακτοποιηθεί το θέμα και ο 48χρονος έχει παρακαλέσει κατ’ επανάληψη τη ΔΕΗ να ακουμπήσουν στο πρόβλημά του και να μην αφήσουν τα παιδιά του στο σκοτάδι.
Για πόσο όμως θα παρακαλεί και για πόσο θα περιμένει; «Κάνω έκκληση στους συνανθρώπους μου, μια δουλειά ζητάω για να ζήσω τα παιδιά μου, να έχει η οικογένειά μου ένα πιάτο φαγητό και τα απαραίτητα» αναφέρει στην εφημερίδα ‘Πατρίς’.
Χθες το μεσημέρι ο κ. Διονυσόπουλος επισκέφθηκε και την ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ στην Αμαλιάδα και υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Σε πρώτη φάση του δόθηκαν τρόφιμα και κάποια ρούχα και όπως είπε ο πρόεδρος κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, τις επόμενες ημέρες θα δεχθεί και άλλη βοήθεια η οικογένεια, ωστόσο καλεί και τους πολίτες να βοηθήσουν με τον τρόπο τους, για να μπορέσει ο άνθρωπος να βρει μία δουλειά.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...