Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πύργος: "Έσβησε" η 37χρονη Ζωή Μπεκρή - Γενναία απόφαση δωρεάς οργάνων από την οικογένειά της


organ-donation
Αερογέφυρα ζωής στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να μεταφερθούν τα όργανα της 37χρονης πανδότριας Ζωής Μπεκρή αισθητικού από τον Πύργο, που έχασε τη ζωή της από εγκεφαλική αιμορραγία νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η επέμβαση για την αφαίρεση των οργάνων έγινε σήμερα το πρωί κατόπιν έγκρισης των συγγενών της 37χρονης και σε εξέλιξη είναι η μεταφορά των οργάνων. Το μεσημέρι της Κυριακής αφίχθησαν στο ΠΠΝΠ ομάδες ιατρών από το Αννόβερο για να παραληφθούν οι πνεύμονες, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για το ήπαρ και το Ωνάσειο για την καρδιά.
Λίγο μετά τη 1.30μ.μ. στο αεροδρόμιο του Αράξου επικρατούσε συναγερμός για την αεροδιακομιδή των οργάνων και πιο συγκεκριμένα:
Με ιδιωτικό αεροσκάφος θα παραληφθεί η ομάδα που θα μεταφέρει το ήπαρ στο Αννόβερο και με στρατιωτικό αεροσκάφος η ομάδα που μεταφέρει τους πνεύμονες στην Θεσσαλονίκη. Η καρδιά θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο οδικώς με ειδική μονάδα μεταφοράς.
Να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε στo tempo24.gr ο Διοικητής του ΠΠΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος, υπήρξε άριστος συντονισμός στο Νοσοκομείο τόσο από τον επικεφαλής της ομάδας των χειρουργών Γιάννη Μαρούλη, όσο και από την Διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγγου, καθώς και από το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
Ακόμη, ο κ. Μπονάνος έκανε λόγο για μεγαλείο ψυχής από τους συγγενείς της 37χρονης, που μέσα στον πόνο για την απώλεια του ανθρώπου τους, πήραν την γενναία απόφαση, έτσι ώστε να δώσουν ζωή σε συνανθρώπους.
Η 37χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία και τις τελευταίες δέκα ημέρες στη μάχη που έγινε εκατοντάδες φίλοι της έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας της, με την ελπίδα πως θα ξεπεράσει τον κίνδυνο και θα επιστρέψει πάλι πίσω...

Πηγή

tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...