Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ηλεία: Παράπονα για "φουσκωμένες" εισφορές του ΟΓΑ - Αναστολή καταβολής ζητούν οι αγρότες


agrotes1a
Την αποστολή "φουσκωμένων" ενημερωτικών σημειωμάτων προς τους αγρότες για τις εισφορές του ΟΓΑ, καταγγέλλει η ΟΑΣΗ, ενώ παράλληλα ζητά  να δοθεί περίοδος χάριτος προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα μετά την αποκομιδή της ελιάς.

Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στα χέρια των αγροτών στην Ηλεία, ενημερωτικά αυξημένα κατά 50 ευρώ περίπου και μάλιστα πέντε ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως αναφέρουν, δεν είναι δυνατό να καταβάλουν τις εισφορές  και ζητούν «πάγωμα» της καταβολής έως τον Ιανουάριο προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
12% περισσότερο θα κληθούν να καταβάλουν για τις εισφορές τους στον ΟΓΑ 350.000 αγρότες
Η αύξηση των εισφορών γίνεται σε εφαρμογή του Ν. 3986/ 2011 που προβλέπει την «αυτόματη» μετάταξη σε υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τρία χρόνια (η πρώτη αύξηση είχε γίνει το 2012).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ, η αύξηση είναι της τάξης των 51,48 ευρώ στο εξάμηνο και των 102,96 ευρώ για ολόκληρο τον χρόνο. Οι αγρότες καλούνται να καταβάλουν τις εισφορές έως τις 30 Νοεμβρίου.
 

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...