Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ηλεία: Τραγωδίες με τις διακοπές ηλεκτροδότησης - Πολίτες σε απόγνωση


skotadi
Τραγικές ιστορίες εκτυλίσσονται στην Ηλεία με φόντο τις διακοπές ρεύματος σε οφειλέτες απο τη ΔΕΔΔΗΕ. Ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται μόνο που δεν έχει να κάνει αποκλειστικά
με κατά συνθήκη κακοπληρωτές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις με ανθρώπους της διπλανής πόρτας που δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα. Τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έγιναν γνωστές στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης που φανερώνουν το μέγεθος της τραγωδίας. Η μια αφορά σε μεσήλικα που για οικονομικούς λόγους είχε προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας και μόλις επέστρεψε σπίτι του είδε τους εργολάβους της ΔΕΔΔΗΕ να του κόβουν το ρεύμα βυθίζοντάς τον ακόμα περισσότερο στην απόγνωση. Η δεύτερη αφορά σε οικογένεια ανέργων που σπουδάζουν το παιδί τους και έχουν βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο. Και εδώ οι εργολάβοι προχώρησαν χθες σε διακοπή της παροχής ρεύματος.
Πλέον οι πολίτες αναρρωτιούνται «είναι πράγματι αυτή η κυβέρνηση της Αριστεράς που πριν από μερικούς μήνες προσπαθούσε να υψώσει ασπίδα απέναντι στους αδύνατους; Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δημιουργούσαν το κίνημα «Δεν πληρώνω» και καλούσαν τον κόσμο να αντισταθεί με αυτό τον τρόπο σε κάθε είδους χαράτσια και άδικες χρεώσεις; Είναι τα ίδια πρόσωπα που απο τη θέση της κυβέρνησης της χώρας επιτρέπουν την ολοκληρωτική ισοπέδωση των πολιτών;
Μετά τα απανωτά περιστατικά με διακοπές παροχής ηλετρικού ρεύματος στην Ηλεία σήμερα στις δέκα το πρωί η Επιτροπή Αλληλεγγύης ν. Ηλείας με αφορμή το κύμα ειδοποιητηρίων για διακοπές ρεύματος λόγω της αδυναμίας να πληρώσουν τους λογαριασμούς εκατοντάδες νοικοκυριά, πραγματοποιεί κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στον Πύργο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «...είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να μένουν σπίτια χωρίς ρεύμα. Είναι αδιανόητο η ΔΕΗ να προχωράει σε διακοπές ρεύματος - που το θεωρούμε και πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό - σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια στερείται και τα πιο βασικά και βλέπει το εισόδημα της συνεχώς να μικραίνει , απόρροια της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τη στιγμή που απλόχερα δίνει «ελαφρύνσεις - διευκολύνσεις» και μειώσεις τιμών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνει εντολή για διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, που υποφέρουν από τις μειώσεις μισθών, τα καθημερινά χαράτσια, την απληρωσιά, την τρομοκρατία και τις απολύσεις.
Η προστασία της λαϊκής οικογένειας είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Σήμερα ήρθε η ώρα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το σύνθημα, κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!
Να αντισταθούμε σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ:
Όλα τα σωματεία του νομού μας, τους απλούς πολίτες του νομού μας αλλά και όλους όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ΔΕΗ την Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 10:00 π.μ. στην ΔΕΗ του Πύργου σε παράσταση διαμαρτυρίας έτσι ώστε να απαιτήσουμε:

•    Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσει. 

•    Να γίνεται διακανονισμός σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή.

•    Για τυχόν επανασυνδέσεις να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.
Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν θα περάσει - Ο αγώνας ο δικός μας, το δρόμο θα τους φράξει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...