Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΧΑΙΝΑ: Η επιστολή που συγκλονίζει


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 

Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Η ανεργία τον «κτύπησε» στην πιο κρίσιμη ηλικία, αυτή των 55 ετών. Τα οικονομικά προβλήματα μεγάλα και ο άνθρωπος λύγισε. Απόπειρα αυτοκτονίας και στη συνέχεια νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική. Μετά από λίγες μέρες επέστρεψε ράκος σπίτι του και η ΔΕΗ (χθες) του επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Του έκοψε το ρεύμα…


Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν από μια συγκλονιστική επιστολή που έφθασε χθες το πρωί στο δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης μέσω της συσκευής τηλεομοιοτυπίας.
Η συγκλονιστική επιστολή
Η αυτούσια επιστολή έγραφε:
 «Καλημέρα… Ο πατέρας μου πριν από έναν μήνα περίπου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λόγω οικονομικών προβλημάτων βγήκε από την ψυχιατρική κλινική πριν από μια εβδομάδα. Σήμερα η ΔΕΗ πήγε και έκοψε το ρεύμα εγώ είμαι μακριά και έχω τελειώσει και με την δουλειά. Πραγματικά να σας έχει καλά ο θεός ο δήμος δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιος σε αυτές τις περιπτώσεις; Ο άνθρωπος είναι άρρωστος και έμεινε και  χωρίς ρεύμα στο σπίτι. 120 ευρώ θέλουν για να το βάλουν πάλι και δεν υπάρχουν.»
Ο αυτοδιοικητικός που πήρε στα χέρια του το fax, «πάγωσε». «Νομίζω πως ξέρω για ποια περίπτωση πρόκειται, ξέρω ποιος είναι και θα το διασταυρώσω », είπε και έφυγε από το γραφείο του. Επέστρεψε μετά από δέκα-δεκαπέντε  λεπτά πάλι με την επιστολή στα χέρια, αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο ήρεμος.

Ανέλαβε ο Δήμος
«Μίλησα με τον δήμαρχο, του έδειξα την επιστολή, την διάβασε και συγκλονίστηκε. Ο ίδιος έδωσε εντολή να αναζητηθεί ο συντάκτης της επιστολής που του υπέδειξα  και να του γίνει γνωστό ότι ο Δήμος με τα πενιχρά οικονομικά του θα δώσει το ποσόν των 120 ευρώ για να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι του άρρωστου συνανθρώπου μας. Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει…»
Πράγματι ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ επιδεικνύοντας ευαισθησία, έδωσε εντολή από ειδικό κωδικό να πληρωθεί το ποσόν που απαιτείται για την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του συνδημότη του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να αδυνατούν να αποπληρώσουν οφειλές προς τη ΔΕΗ.

«Σε δεινή κατάσταση 100 συνδημότες»
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από το Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης , έγινε γνωστό ότι περίπου 100 δημότες του δήμου βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Δηλαδή σε κάποιους έχει διακοπεί το ρεύμα ενώ κάποιοι άλλοι απειλούνται με διακοπή αν δεν πληρώσουν. Και το πιο συγκλονιστικό: «ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και συνδημότες μας που δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μας…», είπε η ίδια πηγή.
Πάντως στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η μη έκδοση εντολής απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (εξαιρούνται περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, όπως ρευματοκλοπές)». Για να επανασυνδεθεί το ρεύμα πρέπει να δοθεί  προκαταβολή το 10% της οφειλής και το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις. Φυσικά ο καταναλωτής εκτός από τη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώνει και την τρέχουσα κατανάλωση.


 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...