Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Γαστούνη: Λεηλάτησαν το ΚΑΠΗ και την Φιλαρμονική


kapi1a
Ιδιαίτερες… καλλιτεχνικές ανησυχίες φαίνεται ότι είχαν οι άγνωστοι διαρρήκτες που «χτύπησαν» το βράδυ του Σαββάτου το κτήριο του ΚΑΠΗ και της Φιλαρμονικής Γαστούνης, στην «καρδιά» της Γαστούνης, αφού, εκτός των άλλων, έκλεψαν και τέσσερα… κλαρίνα!

Οι άγνωστοι διαρρήκτες φαίνεται ότι μπήκαν αρχικά στον χώρο του ΚΑΠΗ, στο ισόγειο του κτηρίου, από παράθυρο, αφού σε καμία από τις δύο πόρτες δεν υπήρχαν ορατά ίχνη διάρρηξης. Οι διαρρήκτες αναποδογύρισαν το έδρανο, το οποίο χρησιμοποιείται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού, έσπασαν την ντουλάπα, μέσα στην οποία βρίσκεται ο εξοπλισμός καταγραφής των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να πάρουν τίποτα, ενώ στη συνέχεια, ανέβηκαν στα τραπέζια και αφού έκοψαν τα καλώδια κατέβασαν τα ηχεία, συνολικής αξίας 400 ευρώ.
Στη συνέχεια και χωρίς να υπάρχουν πάλι ίχνη διάρρηξης, τα άγνωστα άτομα μέσω μιας εσωτερικής πόρτας βρέθηκαν στο κλιμακοστάσιο του κτηρίου και ανέβηκαν στον όροφο της Φιλαρμονικής παίρνοντας τέσσερα κλαρίνα, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Γαστούνης κ. Σωτήρης Φανός είπε: «Ήρθα στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής που με πήρε η υπάλληλος για να ανοίξουμε και τα βρήκαμε όλα άνω – κάτω. Οι διαρρήκτες πρέπει να μπήκαν μέσα από το βράδυ του Σαββάτου.
Είναι η δεύτερη φορά που το ΚΑΠΗ γίνεται στόχος διάρρηξης. Η πρώτη ήταν στα τέλη Αυγούστου όπου τότε, μας είχαν πάρει ένα στερεοφωνικό, τη μικροφωνική μας, ένα ραδιόφωνο αντίκα, 127 ευρώ από το ταμείο και ορισμένα ακόμα μικροπράγματα. Αυτή τη φορά μας πήραν δύο ηχεία αξίας 400 ευρώ, 4 κλαρίνα από τη φιλαρμονική αξίας 1000 ευρώ, έκαναν όσες ζημιές έκαναν και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τι άλλο μας λείπει. Παράλληλα, ειδοποιήσαμε την Αστυνομία και έχουμε καλέσει και τη Σήμανση για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.
Υπηρετώ 14 χρόνια το ΚΑΠΗ Γαστούνης και έχω να πω ότι τέτοιες κλοπές δεν δικαιολογούνται μέσα στην πόλη και ειδικά σε ένα κτήριο που είναι αφιερωμένο για την τρίτη ηλικία. Είναι αμαρτία από το Θεό. Από την άλλη, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον οπότε, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά».

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...