ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σαν σήμερα

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 30ης Νοεμβρίου


1782: Αμερικανική Επανάσταση: Αντιπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Μεγάλη Βρετανία υπογράφουν στο Παρίσι τα προκαταρκτικά άρθρα της συνθήκης ειρήνης, η οποία θα επισημοποιηθεί το 1783.
1853: Η Ναυμαχία της Σινώπης: Ο ρωσικός στόλος υπό τον Πάβελ Νακίμοφ καταναυαμαχεί τον Οθωμανικό υπό τον Οσμάν Πασά, στο πλαίσιο του Κριμαϊκού Πολέμου.
1872: Διεξάγεται στη Γλασκόβη ο πρώτος επίσημος διεθνής αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου: Σκωτία-Αγγλία 0-0.
1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. Είναι τα λεγόμενα «Στηλιτικά». Στις στήλες των εφημερίδων δημοσιεύονται για διαπόμπευση τα ονόματα των βουλευτών που στηρίζουν το Βούλγαρη.
1893: Ιδρύεται από τον Αντώνιο Καλλέργη η Τράπεζα Αθηνών.
1900: Γερμανός μηχανικός επινοεί αυτοκίνητο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.
1903: Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος δημοσιεύει στο λογοτεχνικό περιοδικό «Παναθήναια» το ιστορικό του άρθρο «Ένας ποιητής» για τον Καβάφη, με το οποίο ο αλεξανδρινός ποιητής γίνεται γνωστός στο ελληνικό κοινό. Την ίδια μέρα η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη της μόνιμη κινηματογραφική αίθουσα, τα «Ολύμπια».
1912: Οι Τούρκοι υποχωρούν στη Μακεδονία, αφού χάνουν και το τελευταίο οχυρό τους στην περιοχή, μετά τη νίκη των Σέρβων στη Ντίμπρα.
1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φοράνε κοντά φουστάνια όταν βγαίνουν έξω. Το στρίφωμα δεν πρέπει να απέχει από το έδαφος περισσότερο των 30 εκατοστών.
1932: Στην Ελλάδα, καταργείται το Υπουργείο Υγιεινής και οι υπηρεσίες του ενσωματώνονται στο Υπουργείο Πρόνοιας.
1938: Αρχίζει η πλήρης ιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
1940: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μεγάλη νίκη των Ελλήνων επί των Ιταλών στο Πόγραδετς της Αλβανίας.
1966: Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο Πατρών.
1979: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' γίνεται ο πρώτος προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας, που παρακολουθεί, μετά από μια ολόκληρη χιλιετία, τη θεία λειτουργία σε ναό της ορθόδοξης εκκλησίας, στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια μέρα, κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία ένα από τα θρυλικά άλμπουμ της ροκ, το «The Wall» των Pink Floyd και πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια αντίτυπα.
1981: Για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά - ζυγά).
1982: O Μάικλ Τζάκσον κυκλοφορεί το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, το Thriller.
1982: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος».
1992: Οι χουντικοί Παττακός, Ζωιτάκης, Μακαρέζος και Λαδάς υποβάλλουν αίτηση χάριτος.
1993: Η Γερουσία στην Ολλανδία εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ευθανασία, με ψήφους 37 υπέρ και 34 κατά.

Γεννήσεις

1340 - Ιωάννης, δούκας του Μπερί
1667 - Τζόναθαν Σουίφτ, Ιρλανδός συγγραφέας
1835 - Μαρκ Τουαίην, Αμερικανός συγγραφέας
1858 - Τζαγκντίς Τσάντρα Μπόουζ, Ινδός φυσικός
1903 - Alix Gres, Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας
1982 - Ελίσα Κάθμπερτ, Καναδέζα ηθοποιός

Θάνατοι

1526 - Τζοβάνι ντάλε Μπάντε Νέρε, Ιταλός στρατηγός
1900 - Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας
1901 - Έντουαρντ Τζων Έυρε, Βρετανός εξερευνητής και κυβερνήτης της Τζαμάικα
1989 - Αχμάντου Αχίτζο, 65, πρώτος Πρόεδρος του Καμερούν (1960-82)
1994 - Γκυ Ντεμπόρ, Γάλλος συγγραφέας

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: