Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ηρωική μάχη του Βαρθολομιού



Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία όλων των φορέων του τόπου, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί οι εορτασμοί για την επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού, που έγινε στις 11 Νοεμβρίου του 1825.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον ηρωικό αγώνα των λιγοστών κατοίκων του Βαρθολομιού απέναντι στις ορδές των στρατευμάτων του Ιμπραήμ ξεκίνησαν με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, ενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του οπλαρχηγού Βέρρα, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η τελετάρχης των εκδηλώσεων, φιλόλογος κα Διονυσία Κραζάκου, ενώ στην συνέχεια έγινε η κατάθεση των στεφάνων από τις αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους των φορέων και των συλλόγων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τα σχολεία του Βαρθολομιού.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Βαρθολομιού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής που παιάνιζε τα εμβατήρια.
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε σύσσωμη σχεδόν η Δημοτική Αρχή Πηνειού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βάντα Κοντούλη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Κασσιανός, Σπύρος Βασιλείου, Αντώνης Αποστολόπουλος, Νίκος Μαφρέδας και Παναγιώτης Κυριαζής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Σοφία Μαρινοπούλου, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βαρθολομιού κ. Λεωνίδας Μαρίνος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ Ηλείας κ. Άγγελος Μπράτης, εκπρόσωποι της 117 Πτέρυγας Μάχης και του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας, της ΣΕΤΤΗΛ, του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Πεζικού και της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κ.ά.


 Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...