«Μηδέν ανοχή» στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών


Κατάληψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης ακτιβιστές της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδέν Ανοχή», ζητώντας να
δοθεί ουσιαστική λύση στα σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης και υπολειτουργίας του ιδρύματος λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομή, για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που νοσηλεύονται.
Την ώρα που εξελισσόταν το παναναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα μια ολιγομελής ομάδα αποφασισμένων ακτιβιστών με αναπηρία – για την γνωστή από τις δεκάδες δράσεις της «Κίνηση Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία : Μηδενική Ανοχή» ο λόγος – επέλεγε τον δικό της δρόμο- τρόπο διαμαρτυρίας. Καταλαμβάνοντας τους χώρους του πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και υψώνοντας την δική της “φωνή διαμαρτυρίας” ενάντια στον κοινωνικό στιγματισμό και το καθεστώς ένοχης σιωπής που τον γεννά και ανατροφοδοτεί.
Λίγο μετά τις έντεκα το μεσημέρι, ακτιβιστές της Κίνησης χειραφέτησης των ΑμΕΑ μπήκαν στο κτίριο, ανάρτησαν στην είσοδό του αφίσα και «κατέλαβαν» το κτίριο.

Δυστυχώς το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών αποτελεί χρόνιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, ενώ πέρυσι είχε απασχολήσει και το βρετανικό δίκτυο BBC.


Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ