Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας



 Χθες το πρωί, ένας 35χρονος από την Παλαιά Μανολάδα, κατήγγειλε στο Α.Τ Βάρδας ότι άγνωστοι δράστες, στο χρονικό διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και χθες το πρωί, αφαίρεσαν από την αυλή του σπιτιού, την μοτοσικλέτα του θανόντα αδελφού του, η αξία της οποίας υπολογίζεται στις 6.000 ευρώ.

   Εξάλλου, το απόγευμα του Σαββάτου, 45χρονος από την Ολυμπία, κατήγγειλε στο Α.Τ της πόλης, την κλοπή παλιάς μοτοσικλέτας, την οποία είχε αφήσει στην αυλή του σπιτιού του, καθώς ήταν σε αχρηστία τα τελευταία χρόνια. Η αξία της, υπολογίζεται στα 200 ευρώ. Επίσης, το μεσημέρι των Χριστουγέννων, άγνωστοι δράστες έσπασαν το παράθυρο αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο κοντά στην κεντρική πλατεία του Πύργου και, αφαίρεσαν τον εσωτερικό καθρέφτη, δυο ασημένιους σταυρούς και 15 ευρώ σε κέρματα.

*****
   Δυο ολόκληρα νοικοκυριά, «σήκωσαν» άγνωστοι δράστες στα Λεχαινά και στο Νεοχώρι.
   Σύμφωνα με την καταγγελία της 57χρονης ιδιοκτήτριας που ζει μόνιμα στο Μενίδι της Αθήνας, από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την κεντρική πόρτα της εξοχικής της κατοικίας και αφαίρεσαν ένα ψυγείο, μια κουζίνα μαγειρέματος με φούρνο, ένα πλυντήριο ρούχων, διάφορες μικρές ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας, μαχαιροπίρουνα, ένα κλιματιστικό με την εξωτερική του μονάδα, ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και διάφορα άλλα εργαλεία, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 4.000 ευρώ περίπου.
   Εξάλλου, άγνωστοι δράστες που μπήκαν σε εξοχική κατοικία στο Νεοχώρι, παραβιάζοντας το παντζούρι και το τζάμι της κουζίνας, αφού αναστάτωσαν το χώρο, αφαίρεσαν ένα ψυγείο, μια κουζίνα μαγειρέματος με τον φούρνο και ένα ποδήλατο, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 3.000 ευρώ. Η διάρρηξη υπολογίζεται ότι σημειώθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και επέστρεψε από την Αθήνα όπου μένει μόνιμα ο 44χρονος ιδιοκτήτης.
*****
   Το λάδι της χρονιάς χωρίς κόπο και… μεροκάματα, θα βγάλουν οι άγνωστοι δράστες που αφαίρεσαν 17 τσουβάλια με ελιές βάρους ενός τόνου περίπου, από ελαιώνα στη θέση «Ντριζι» στη Βρίνα. Η αξία τους, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη το ελαιώνα που κατήγγειλε την κλοπή στο Α.Τ Κρεστένων, είναι 500 ευρώ.

*****
   Τα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, για τις εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Τα ηχεία υπολογίζεται ότι εκλάπησαν, σύμφωνα με τον 30χρονο κάτοχο, στο διάστημα από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου.  Η αξία τους εκτιμάται στις 2.000 ευρώ περίπου. 
*****
     Την πόρτα του Α.Τ Ανδραβίδας πέρασε το απόγευμα των Χριστουγέννων ένας 16χρονος Πακιστανός, ο οποίος - με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω - πρέπει να διαμένει στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας «ΣΤΕΓΗ Plus» στην Αθήνα, στους υπευθύνους του οποίου έχει ανατεθεί, προσωρινά, η επιμέλειά του. Μάλιστα, από τους ίδιους, στις 18 Νοεμβρίου, είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του 16χρονου παιδιού, στο Α.Τ Πατησίων. Το Κέντρο ενημερώθηκε για την παρουσία του παιδιού από το Α.Τ Ανδραβίδας, όπου και φιλοξενήθηκε μέχρι την παραλαβή του από τους υπευθύνους του Κέντρου.
*****
   Ένας 25χρονο από τη Γαστούνη, που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον περασμένο Μάιο, για αντίσταση, συνέλαβαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
*****
   Την εν διαστάσει σύζυγό του γιου της, η οποία όφειλε να παραδώσει το παιδί στον 31χρονο πατέρα του, κατήγγειλε η πρώην πεθερά. Η 48χρονη μετέβη με τον31χρονο γιο της στην Κεραμιδιά για να πάρουν το παιδί από τη μητέρα του, όπως ορίζει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, αλλά η ίδια ήταν απούσα, όπως και το παιδί.

Νάνσυ Σπυροπούλου
patrisnews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...