Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Έδειξε… επαγγελματισμό ο Ολυμπιακός


Έδειξε… επαγγελματισμό ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν της Λιμόζ στη Γαλλία και προκρίθηκαν ως πρώτοι στο TOP 16 της Ευρωλίγκας



Το αήττητο σερί συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό!  Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία πολύ επαγγελματική νίκη μέσα στο «Μπομπλάν» -και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία τους εκεί μέσα- επικρατώντας εύκολα με 76-67 της Λιμόζ. Ντεμπούτο έκανε ο Σον Τζέιμς, με τους Πρίντεζη, Μάντζαρη και Παπαπέτρου να ήταν οι κορυφαίοι.
Νωρίτερα, η Αναντολού ΕΦές νίκησε την Λαμποράλ Κούτσα και έτσι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε βγει και μαθηματικά πρώτη στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας.
Το ματς
Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα το ρυθμό του ματς, ο Ολυμπιακός μέσω της καλής του άμυνας ξέφυγε από νωρίς (4-13). Ωστόσο, από τα μισά του δεκαλέπτου και μετά το παιχνίδι έγινε κακό, με τις δύο ομάδες να κάνουν διαγωνισμό… αστοχίας. Μάλιστα, στη συνέχεια η Λιμόζ εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης των «ερυθρόλευκων» για να μετατρέψει το 10-17 (με τους Βέστερμαν και Ντάνιελς) σε 15-17 και τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βγάζουν δύο καλές άμυνες και να κλείνουν την περίοδο με το υπέρ τους 20-15.
Νωθρό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Λιμόζ να ήταν κοντά στο σκορ (20-23). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποφάσισαν να πατήσουν το… γκάζι και να βρεθούν στο +10 (22-32), με τον Ντάνιελς να κάνει ένα μίνι-ξέσπασμα και να μειώνει (27-34). Όμως, εκεί μίλησε η περιφέρεια των «ερυθρόλευκων» με τους Πρίντεζη και Αθηναίου για το +13 (27-40). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η διαφορά παγιώθηκε σε αυτή την τιμή, με τον Σάφαρτζικ να διαμορφώνει το 36-46 του πρώτου ημιχρόνου με ένα τρελό τρίποντο πίσω από το κέντρο!
Σαν… υπνωτισμένος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με τον Τραορέ να κάνει ό,τι θέλει στη ρακέτα και να ρίχνει τη διαφορά (44-50), όμως ξανά για η περιφέρεια ήταν αυτή που έστειλε ξανά τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με διψήφιο αριθμό (44-56). Στη συνέχεια, με «όπλο» την καλή άμυνα, αλλά και τον Στρόμπερι που είχε πάρει… φωτιά, η διαφορά πήγε στο +17 (48-63) και εκεί έμεινε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.
Παρά τη μεγάλη διαφορά που είχε διαμορφωθεί, ο Ολυμπιακός έδειξε συνέπεια και στο τέταρτο δεκάλεπτο πηγαίνοντας στο +20 (50-70). Πλέον, το ματς είχε πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να χαλαρώνουν μόνο στα τελευταία λεπτά. Εκεί, ο Γκέιτενς με απανωτά τρίποντα έριχνε συνεχώς τη διαφορά και αφού οι Πειραιώτες άφηναν τους «λιμουζό» το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο -τιμητικό για τους Γάλλους- 76-67.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-46, 48-65, 67-76
Λιμόζ (Ερβέ): Σάφαρτσικ 5 (1), Βοϊτσεχόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκέιτενς 8 (2), Βέστερμαν 14 (2), Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνγκού Κολό 2, Τραορέ 14, Ζερμπό 4.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 11 (2), Στρόμπερι 9 (1), Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Μουράτος, Πρίντεζης 13 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (2), Χάκετ 9 (2), Αθηναίου 8 (2).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...