Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ηλεία: Έρχεται κρύο και βροχές


krio
Υποχωρεί ο υδράργυρος στην Ηλεία και έρχεται αρκετό κρύο χωρίς όμως ιδιαίτερα φαινόμενα. Για σήμερα Παρασκευή ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 16οC με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται στους 5οC και τοπικά ακόμα χαμηλότερα. Το κρύο θα είναι τσουχτερό από
νωρίς το βράδυ έως το πρωί όχι μόνο στα ορεινά που μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να δούμε θερμοκρασίες στο μηδέν ή και χαμηλότερα, αλλά και στις πεδινές περιοχές όπου τις τελευταίες ημέρες το θερμόμετρο "φλερτάρει" με τιμές παγετού... Σήμερα Παρασκευη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και αύριο αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές ασθενείς βροχές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια και Βόρεια Κρήτη περιμένουμε . Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές μετά το απόγευμα στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 13 έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...