Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 22 Ιουλίου ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης


ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 

Μέχρι τις 22 Ιουλίου θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ.

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  Γιάννη Καπάκη, δόθηκε εξάμηνη παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης εξαιτίας της θεομηνίας της 22ας Οκτωβρίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έληγε στις 22 Ιανουαρίου. Η δημοτική αρχή του Ναμπίλ Μοράντ, έγκαιρα απέστειλε νέο έγγραφο προς την Περιφέρεια και ζητούσε παράταση δεδομένου ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Έτσι στις 14 Ιανουαρίου υπεγράφη η νέα παράταση που λήγει στις 22 Ιουλίου 2016. Μετά από αυτή την ημερομηνία θα γίνει άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
«Η εξάμηνη παράταση που λάβαμε σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε νέα αίτηση ώστε να συνεχισθεί  το «πάγωμα» των οφειλών των επαγγελματιών και των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ πιστεύω ότι θα επισπευστούν οι όποιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ », τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε:“Το ποσόν των 300.000 ευρώ που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση που θα δοθεί για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που υπέστη ο Δήμος, δεν έχει ακόμη δοθεί αν και έχει υπογραφεί η απόφαση”
patrisnews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...