Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης στο μοναστήρι της Σκαφιδιάς


ΑΞΙΑ Η ΜΑΚΑΡΙΑ Β' 
Η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαφιδιάς ΜΑΚΑΡΙΑΣ της Β' πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το  Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, πλαισιωμένο από τους Επισκόπους,  Μεσσαορίας Κύπρου κ.  Γρηγόριο, και Ωλένης κ.Αθανάσιο.

Στη σεμνή τελετή της ενθρόνισης παρέστησαν ακόμη πολλοί ιερείς, μοναχοί και πλήθος κόσμου.
Η νέα Ηγουμένη εξελέγη ομόφωνα από το ηγουμενοσυμβούλιο της μονής, με τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη κ. Γερμανού.  Η νέα Ηγουμένη Μακαρία (κατά κόσμον Μαρία Ευστρατίου) είναι 40 ετών, απόφοιτος της παιδαγωγικής ακαδημίας. Κατάγεται από το Κρανίδι Ερμιονίδας και έχει σπουδάσει Πιαδαγωγικά. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του , αναφέρθηκε στην αξία του μοναχισμού στην σημερινή εποχή μας, φέρνοντας ως τρανά παραδείγματα και ως πρότυπα τους μεγάλους Αγίους και Ασκητές που εορτάζουμε αυτές της ημέρες. Τον Μέγα Αντώνιο, τον Στύλο της Ορθοδοξίας τον Άγιο Αθανάσιο, τον Άγιο Μακάριο και τον Άγιο Ευθύμιο, τονίζοντας παράλληλα τα υψηλά καθήκοντα και τις μεγάλες υποχρεώσεις της νέας Ηγουμένης, έναντι Θεού και ανθρώπων, με την ευχή και την προσμονή, να φανεί αντάξια των προσδοκιών της Μοναστικής Αδελφότητας που ομόφωνα την εξέλεξε αλλά και του ιδίου, ο οποίος με χαρά και ικανοποίηση ενέκρινε και ευλόγησε την εκλογή της. Μετά την ενθρόνιση Κλήρος και Λαός παρεκάθισε στο αρχονταρίκι  της Μονής για το κέρασμα ευχόμενοι  τα δέοντα στην νέα Ηγουμένη!
Πριν την ενθρόνιση μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε Τρισαρχιερατικό Τρισάγιο, εις το μνημείο της μακαριστής προηγουμένης Μακαρίας Αναστασοπούλου.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...