Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Ηλείας - Δεν φεύγουν εάν δεν δικαιωθούν


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ 

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Μαραθιάς και είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους.

Κάτι που φάνηκε από χθες, καθώς προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου αυστηρά για δύο ώρες, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, και αυτή τη φορά είχαν φροντίσει να κλείσουν και τους, προς Κουρούτα και προς Αμαλιάδα, αποκλείοντας πλήρως το σημείο.
Μία «πρόγευση» όπως έλεγαν για το τι θα επακολουθήσει όσο η κυβέρνηση τηρεί αδιάλλακτη στάση. Αυτό που ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Μαραθιάς, είναι να πάρει πίσω νομοσχέδια, προτάσεις και μέτρα και να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος από μηδενική βάση. Διάλογος που είναι επί ίσοις όροις και θα έχει στόχο όχι την εξόντωση του αγροτικού κλάδου αλλά την ενίσχυσή του έτσι ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να μείνουν στα χωράφια τους και μέσα από τον πρωτογενή τομέα να επιτευχθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Σε ανοιχτό δίαυλο με το συντονιστικό
Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να κλείσουν και σήμερα το δρόμο, ενώ αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την προγραμματισμένη κινητοποίηση εκεί. Και μπορεί η απόφαση του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου να προβλέπει κλείσιμο των δρόμων και τις απογευματινές ώρες, η απόφαση που έχουν πάρει οι αγρότες στη Μαραθιά είναι να κλείνουν μόνο μεσημέρι, για την αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος. Γνωρίζουν καλά την επικινδυνότητα της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και αφού η πολιτεία μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να φτιάξει το δρόμο, προσπαθούν οι ίδιοι αν και σε κινητοποίηση να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές.
Εξακολουθούν βέβαια να καλούν όλους τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο και χθες το μεσημέρι, διερχόμενος από το σημείο, σταμάτησε και συνομίλησε μαζί τους ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, τον οποίο και ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους.
Παράλληλα, βρέθηκαν στο πλευρό τους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης με μέλη του προεδρείου.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
Patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ