Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ηλεία: Αποφασίζουν σήμερα σε Μαραθιά και Κουρτέσι οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων


mploko25_1a
Αμετακίνητοι οι αγρότες στο μπλόκο Αγ. Γεωργίου - Διήμερο "διάλειμμα" στα άλλα δύο μπλόκα
Του Γιάννη Σπυρούνη

«Παγωμάρα» επικρατεί μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η απουσία ικανών αντιπροτάσεων για τα θέματα που τους απασχολούν, έκανε τους αγρότες να γυρίσουν πίσω, σχεδιάζοντας το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Στην Ηλεία σε Μαραθιά και Κουρτέσι, αφού ενημερωθούν οι αγρότες της περιοχής θα αποφασιστεί σε γενικές συνελεύσεις το βράδυ της Τετάρτης τι θα πράξουν στη συνέχεια. Ωστόσο τα μπλόκα θα παραμείνουν ανοιχτά έως και σήμερα και θα γίνει επαναπρογραμματισμός των δράσεων από την Πέμπτη. Στο μεταξύ το μπλόκο Αγ. Γεωργίου στον Πύργο, που έχει συνταχθεί με τη Νίκαια και τα 69 μπλόκα που ακολουθούν, παραμένει σταθερό στη γραμμή των κινητοποιήσεων συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς κάθε βράδυ.
«Αργός θάνατος οι προτάσεις Τσίπρα»
Αναλύοντας τα όσα τέθηκαν στο τραπέζι στη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Μαραθιάς, Χρήστος Βαλιανάτος, χαρακτήρισε και σε χθεσινές του δηλώσεις «αργό θάνατο» τις προτάσεις αυτές. «Η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα των αγροτών, οδηγεί σε αργό θάνατο. Λάβαμε υποσχέσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής, που φαίνεται πως δεν έχουν βάση. Εμείς επιμένουμε στα αιτήματα με τα οποία οι αγρότες πήγαν στο Μαξίμου. Θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και θα αποφασίσουμε για την μορφή των κινητοποιήσεων από δω και πέρα» δήλωσε στην Πρωινή.
Η Ηλεία κόπηκε στο Face Control
Ο εκπρόσωπος που είχε επιλεγεί από το μπλόκο του Κουρτεσίου να εκπροσωπήσει τους αγρότες της περιοχής στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Ανδρέας Σπατιώτης, μίλησε χθες για τους λόγους που τελικά δεν πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως κατήγγειλε «το περασμένο Σάββατο εμφανίστηκε στο Κουρτέσι, άτομο που δήλωσε αγροτοσυνδικαλιστής από την Αχαΐα και δήλωσε στους αγρότες πως θα συμμετάσχει στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γιατί το είχαν κανονίσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Ενώ προετοιμαζόμουν για τη συνάντηση της Δευτέρας, στις δύο τα ξημερώματα, λίγο πριν φύγω για την Αθήνα, ενημερώθηκα πως εγώ και άλλοι εφτά αγρότες «κοπήκαμε» και δεν θα πηγαίναμε στο Μαξίμου να δούμε τον Πρωθυπουργό. Μας έκοψαν στο Face Control και αν λάβουμε υπόψη και την παρουσία τα λεγόμενα του αγροτοσυνδικαλιστή της Αχαΐας, γίνεται κατανοητό πόσο επιχειρήθηκε να είναι στημένο το ραντεβού με τον Τσίπρα» σχολίασε ο κ. Σπατιώτης. Στο Κουρτέσι οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση απόψε για να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Ακάθεκτοι στο μπλόκο Αγ. Γεωργίου
Τις αποφάσεις της Νίκαιας και των μπλόκων που έχουν συνταχθεί σε αυτή τη γραμμή αναμένουν οι αγρότες στο μπλόκο Αγ. Γεωργίου στον Πύργο. Η συνάντηση που ζήτησαν τα 69 μπλόκα με τον Πρωθυπουργό δεν έγινε δεκτή και πλέον συνεχίζουν τον αγώνα τους και αναμένεται κλιμάκωση. Χθες το βράδυ πάντως οι αγρότες «μετακόμισαν» από τον κόμβο Αγ. Γεωργίου σε αυτόν της Φιλοθέης στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Εκεί απέκλεισαν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τη μια από τις δύο βοηθητικές οδούς από την πλευρά της Συντριάδας. Ήταν ένα ακόμα δείγμα αιφνιδιασμού των αποφάσεων τους σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλες ανάλογες κινήσεις.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...