Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αυτοκτόνησε στην παράταση ο Ολυμπιακός

Αυτοκτόνησε στην παράταση ο Ολυμπιακός


Οι ερυθρόλευκοι έχασαν 1-2 από την Άντερλεχτ μέσα στο Καραϊσκάκη και αποχαιρέτησαν την Ευρώπη


Άδοξο τέλος στο όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στους «16» του Europa League έβαλε η Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι «χτύπησαν» με δύο γκολ του Ατσεαμπόνγκ στην παράταση την ομάδα του Σίλβα, που ηττήθηκε 2-1 κι αποκλείστηκε μέσα στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη».
Οι Πειραιώτες είδαν τον Προτό να βάζει μπλόκο στις τρεις απανωτές ευκαιρίες τους, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο πέναλτι (δεν ήταν) του Φορτούνη στο 29ο λεπτό. Με το 1-0 να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση, οι δύο ομάδες δοκίμασαν την τύχη τους στο δεύτερο 45λεπτο.
Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά δραστήριος, με την είσοδο του Τσόρι και προς το φινάλε του Σεμπά, όμως οι Βέλγοι ήταν οι άτυχοι της υπόθεσης που είχαν δοκάρι με τον Ναγιάρ στο 64’. Τελικά, δίχτυ δεν κουνήθηκε ούτε από τις προσπάθειες των Πουλίδο και Ατσεαμπόνγκ και μοιραία καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σφραγίσει το εισιτήριο στο 90λεπτο.
Στην παράταση χαμογέλασαν οι παίκτες του Χάσι. Γλιτώνοντας πέναλτι του Ντεντόκερ στον Μποτία (92’) έκαναν στο φινάλε του πρώτου τέταρτου το 1-1 με τον Ατσεαμπόνγκ και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν. Οι ερυθρόλευκες έμειναν από δυνάμεις και στο δεύτερο, ο ίδιος παίκτης χάρισε και τη νίκη στην Άντερλεχτ.
Το ματς:
Με το γήπεδο να «βράζει» ξεκίνησε το ματς. Παρότι η Άντερλεχτ έδειξε διάθεση για επιθετικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν της το επέτρεψε. Μάλιστα, όχι μόνο δεν τρόμαξαν, αλλά οι παίκτες του Σίλβα απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, όμως είδαν τον Προτό να κάνει τρεις αποκρούσεις μέσα σε δύο λεπτά και να κρατάει το «μηδέν». Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση, κυρίως από τον άξονα, ενώ οι Βέλγοι είχαν παθητικό ρόλο και δεν ενοχλούσαν τον Ρομπέρτο.
Σταδιακά, η ομάδα του Χάσι κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και να τους βγάλει από την περιοχή της. Από το πουθενά… ο Ολυμπιακός βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με τον διαιτητή να βλέπει πέναλτι σε μπαλιά που βρήκε στο στήθος του Κάρα και τον Φορτούνη να ευστοχεί για το 1-0 στο 29ο λεπτό. Το γήπεδο πήρε… φωτιά, όμως η Άντερλεχτ αντέδρασε σωστά και έκοψε την φόρα των Πειραιωτών. Οι παίκτες του Σίλβα έπαιξαν έξυπνα, προφύλαξαν κι αυτοί με την σειρά τους την άμυνά τους και πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.
Παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του Ντουρμάζ (μπήκε ο Τσόρι στο 50’), ο Ολυμπιακός δεν έχασε την συνοχή του. Στην πρώτη ενέργεια του Αργεντινού άγγιξε το 2-0 με τον Πουλίδο να πετάει στα σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία. Για πρώτη φορά στο ματς, όμως, ο Ρομπέρτο ένιωσαν για τα καλά και τους Βέλγους που με μπροστάρη τον Τζούρισιτς άρχισαν να απειλούν αγγίζοντας την ισοφάριση στο 64’, όταν ο Ναγιάρ σημάδεψε το δοκάρι.
Τα λεπτά περνούσαν και η Άντερλεχτ έδειχνε να μην συμβιβάζεται με την παράταση, ανεβάζοντας αρκετά τις γραμμές της. Κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν και πάλι να έχουν το πάνω χέρι, αφού ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάθε ίχνος ρυθμού χάθηκε από το παιχνίδι, όμως η είσοδος του Σεμπά βοήθησε σημαντικά τους γηπεδούχους. Βέβαια, η τελευταία ευκαιρία πριν το παιχνίδι πάει στην παράταση, ανήκε στην Άντερλεχτ αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε το κοντινό σουτ του Ατσεαμπόνγκ (89’).
Στο πρώτο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο επιθετικά, διαμαρτυρήθηκαν σωστά για πέναλτι σε τράβηγμα που δεν δόθηκε στον Μποτία (92΄), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στην πρώτη της φάσης και μάλιστα από το πουθενά, καθώς προήλθε από ανόητη ενέργεια του Μαζουακού (δεν έδιωξε την μπάλα), η Άντερλεχτ έκανε το 1-1 με τον Ατσεαμπόνγκ στο 103’. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Οι παίκτες του Σίλβα στέρεψαν από δυνάμεις, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και μοιραία, έπειτα από αντεπίθεση, ήρθε και το δεύτερο γκολ (2-1) των φιλοξενούμενων και πάλι με τον ίδιο παίκτη (112’).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...