Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αρχαιοκάπηλοι έσκαβαν στη Βυτίνα και άρπαζαν αρχαία νομίσματα του 3ου π.Χ αιώνα - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα από την Ασφάλεια Πατρών


nomismata
Στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σήμερα με τη σύλληψη τεσσάρων μελών του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, η σπείρα είχε προμηθευτεί ειδικά μηχανήματα αναζήτησης και εκσκαφής αρχαίων αντικειμένων και είχαν βάλει στο στόχαστρό τους αρχαιολογικό χώρο στην Βυτίνα Αρκαδίας.
Είχαν καταφέρει να αρπάξουν πολλά αρχαία αντικείμενα, μεταξύ τους αρχαία νομίσματα του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα μεγάλης αξίας.
Παράλληλα, είχαν νοικιάσει σπίτι στο Πλανητέρο Καλαβρύτων για να είναι κοντά στο σημείο όπου έκαναν τις έρευνες και να μπορούν να πηγαινοέρχονται συνεχώς.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζει, όπως αναφέρουν πηγές του tempo24.gr η Ασφάλεια Πάτρας προκειμένου να βρει και άλλα "πλοκάμια" της σπείρας.

Πηγή

tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...