Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο Διονύσης χάραξε πορεία για την Βαλκανιάδα Μαθηματικών!


dionysis_1
Ο μοναδικός Ηλείος μαθητής που βραβεύτηκε ανάμεσα σε άλλους 25 συμμαθητές του από όλη την Ελλάδα
Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Ρότα για την Βαλκανιάδα Μαθηματικών, έχει χαράξει πλέον  ο  Διονύσης Ν. Αδαμόπουλος, μαθητής του 4ου Γυμνασίου Πύργου, αφού πέτυχε μια πολύ μεγάλη διάκριση στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, κατακτώντας στον Πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης», μια από τις 26 θέσεις που θα τον οδηγήσουν στην επόμενη φάση. Ο 14χρονος μαθητής από τον Πύργο στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, βραβεύτηκε ανάμεσα σε άλλους μαθητές από γυμνάσια της χώρας, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Παν/μίου Αθηνών και ήταν βεβαίως ο μοναδικός μαθητής από την Ηλεία που έφτασε ως εδώ. Έτσι μετά από αυτήν του την επιτυχία, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, τον «Προκριματικό Διαγωνισμό» που θα γίνει σε έναν μήνα και από τον οποίο θα γίνει η επιλογή της Ελληνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στις Βαλκανιάδες. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος αλλά και αισιόδοξος ότι θα πετύχει μια από τις 6 διαθέσιμες θέσεις, εκπροσωπώντας την χώρα μας στην Βαλκανιάδα Μαθηματικών.
Ο Διονύσης, είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα της ηλικίας του, με την μόνη διαφορά, όπως λένε και οι δάσκαλοί του, ότι έχει ένα έμφυτο ταλέντο στα μαθηματικά, έχοντας ως τώρα περάσει με επιτυχία όλους τους προκριματικούς διαγωνισμούς μαθηματικών για μαθητές γυμνασίου, τον «Θαλή» τον «Ευκλείδη» και τον «Αρχιμήδη». Μιλώντας χθες στην «Πρωϊνή», μας λέει ότι από πολύ μικρός αγαπούσε τα μαθηματικά, του άρεσε να λύνει μαθηματικούς γρίφους και να ασχολείται με τους αριθμούς, ενώ ποτέ δεν έχει κάνει φροντιστήριο και ειδικά μαθήματα στην προετοιμασία του για τις εξετάσεις στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που διακρίθηκε.
«Μέχρι τα προκριματικά βλέπω μπροστά μου μόνο αριθμούς»
« Από μικρός αγαπούσα τα μαθηματικά, με στήριζαν και γονείς μου σε αυτήν μου την αγάπη με διάφορες δραστηριότητες. Έτσι, στα μέσα Οκτώβρη συμμετείχα και διακρίθηκα στην πρώτη φάση στον «Θαλή», στην συνέχεια στον «Ευκλείδη» και τον Γενάρη αποφάσισα να διαγωνιστώ και στον «Αρχιμήδη», όπου τα θέματα όμως ήταν ιδιαίτερης δυσκολίες γιατί απευθύνονται σε μαθητές Β΄ και Γ τάξης γυμνασίου. Έτσι, πέρασα στους 26 καλύτερους μαθητές της χώρας και οι νικητές του Αρχιμήδη, περνάνε έναν άλλο προκριματικό για την επιλογή των 6 μαθητών της Βαλκανιάδας Μαθηματικών που θα γίνει στο καλοκαίρι στην Ρουμανία.  Τώρα διαβάζω για τα προκριματικά μαζί με τον πατέρα μου παρόλο που δεν είναι μαθηματικός και καταβάλλω προσπάθεια για να προκριθώ. Διαβάζω αρκετά, αλλά η προετοιμασία είναι προσωπική. Είμαι αρκετά αισιόδοξος, είναι βέβαια λίγο δύσκολο το να διακριθώ μέσα στους 6 μαθητές της χώρας, συναγωνίζομαι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου ουσιαστικά,  έχω είναι αλήθεια λίγο άγχος, αλλά προσπαθώ και ελπίζω οι κόποι μου να ανταμειφθούν.»
Ο Διονύσης μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια, μας λέει ότι σίγουρα αυτά έχουν να κάνουν με τα μαθηματικά και την πληροφορική, κυρίως στο επίπεδο της έρευνας και της εξειδίκευσης σε αυτόν τον τομέα. Τον ρωτάμε πως είναι να έχεις ένα μαθηματικό μυαλό και πως αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στον τρόπο που σκέφτεσαι.
« Σε όλα τα πράγματα νομίζω πως έχω μαθηματική σκέψη, αν και συχνά όταν κινείσαι μέσα σε αριθμούς αυτό σε κάνει να αφαιρείσαι λίγο, όμως τελικά  με έχει ωφελήσει πιστεύω στη ζωή μου αυτή μου η αγάπη για τα μαθηματικά. Μέχρι να δώσω τα προκριματικά, για μένα όλα θα είναι… αριθμοί!».
«Ο Διονύσης είναι έμφυτο ταλέντο στα μαθηματικά»
Ο μαθηματικός του Διονύση από το 4ο Γυμνάσιο Ηλίας Λαμπάκης, τόνισε ότι ο Διονύσης έχει έμφυτο ταλέντο στα μαθηματικά και έχει την δυνατότητα, ελπίζει πως θα προχωρήσει και θα έχει μια αξιόλογη εξέλιξη. «Εννοείται ότι και εγώ αλλά και όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί τον στηρίζουμε και τον ενθαρρύνουμε. Όλα τα παιδιά τα στηρίζουμε πόσω μάλλον ένα παιδί που έχει έμφυτο ταλέντο και διάθεση».
«Είμαστε περήφανοι στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου»
Η Δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου Πύργου κ. Μαρία Μπαντούνα μιλώντας στην Πρωινή για την διάκριση του μαθητή Διονύση Αδαμόπουλου τόνισε:
« Όλοι οι εκπαιδευτικοί από το 4ο γυμνάσιο νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση και μεγάλη περηφάνια για την σημαντική επιτυχία και διάκριση του μαθητή μας, του Διονύση, ο οποίος αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου. Όπως αποδεικνύεται, είναι ένα μαθηματικό μυαλό που ελπίζουμε ότι θα έχει πάντα επιτυχίες στη ζωή του και του ευχόμαστε πρώτα απ’ όλα να είναι υγιής για να μπορέσει να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα και κάποια στιγμή που ίσως τον δούμε «μεγάλο» και τρανό, να λέμε ότι ο μαθητής αυτός έχει περάσει από τα χέρια μας, φοιτώντας στο 4ο γυμνάσιο Πύργου. Θα ήταν για μας ιδιαίτερη χαρά. Όλοι οι καθηγητές στο 4ο γυμνάσιο κάνουμε την μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούμε για τους μαθητές μας έτσι ώστε να τους δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε και σε επίπεδο γνώσεων και όσον αφορά την συμπεριφορά τους, το ήθος τους, έτσι ώστε να τα προετοιμάσουμε και για το στίβο του επαγγέλματος αλλά και για το στίβο της κοινωνίας. Το γυμνάσιο μας έχει πάρει αρκετές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια και στα μαθηματικά και στη φυσική. Προφανώς οι μαθητές βοηθούνται και ενθαρρύνονται από τους καθηγητές τους που έχουν υψηλό επίπεδο και στις σπουδές τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε οι μαθητές τους να αποδώσουν τα μέγιστα σε ότι κληθούν να κάνουν».
dionysis 2

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...