ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα Τα σημαντικότερα γεγονότα της 12ης Απριλίου 



1204: Οι Σταυροφόροι, που παίρνουν μέρος στην Δ' Σταυροφορία, προχωρούν στην πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
1606: Οι Άγγλοι επιλέγουν το ενωμένο λάβαρο, πιο γνωστό ως Union Jack, για σημαία τους.
1654: Η Αγγλία, η Σκότια και η Ιρλανδία ενώνονται και συγκροτούν τη Βρετανία.
1815: Μια έκρηξη του ηφαιστείου του Ταμπόρο στην Ινδονησία προκαλεί το θάνατο 92.000 ανθρώπων.
1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της «Φιλικής Εταιρίας».
1871: Γεννήθηκε ο Ιωάννης Μεταξάς, στρατιωτικός και πολιτικός, που κυβέρνησε δικτατορικά από το 1936 έως το 1941
1877: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα βήμα πριν από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.
1911: Ο Γάλλος Pierre Prier ολοκληρώνει την πρώτη non-stop πτήση Λονδίνο - Παρίσι σε 3 ώρες και 56 λεπτά.
1941: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται το ελληνικό πλωτό νοσοκομείο «Αττική», μετά από γερμανικό βομβαρδισμό, αν και έπλεε κατάφωτο με εμφανή τα σήματα του Ερυθρού Σταυρού. Το «Αττική» είχε αποπλεύσει από την Καβάλα και την Θάσο με προορισμό τον Πειραιά, μεταφέροντας γιατρούς, νοσοκόμους και τραυματίες. Συνολικά πνίγηκαν 22 άτομα και σκοτώθηκαν 28, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης του πλοίου, πλοίαρχος Δημήτριος Μελετόπουλος.
1945: Πεθαίνει ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ από εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία 63 ετών. Είναι ο μοναδικός πρόεδρος που διετέλεσε τέσσερις φορές Πρόεδρος της Αμερικής. Τον διαδέχεται ο αντιπρόεδρος Χάρι Τρούμαν
1949: Αρχίζει στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του δημοσιογράφου Γρηγόρη Στακτόπουλου. Ο δημοσιογράφος κατηγορείται ότι βοήθησε τον Αδάμ Μουζενίδη και τον Βαγγέλη Βασβανά να σκοτώσουν τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζορτζ Πολκ. Η δίκη διήρκεσε 10 μέρες και η απόφαση εκδόθηκε στις 22 Απριλίου. Ο Γρηγόρης Στακτόπουλος καταδικάσθηκε σε ισόβιο κάθειρξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, οι Μουζενίδης και Βασβανάς στην ποινή του θανάτου ως φυσικοί αυτουργοί, ενώ η Άννα Στακτοπούλου αθωώθηκε. Αργότερα, θα αποκαλυφθεί ότι ο Μουζενίδης το διάστημα της δολοφονίας του Πολκ ήταν νεκρός και ο Βασβανάς εκτός Ελλάδος. Η δικαστική απόφαση ξεθωριάζει και γίνεται λόγος για σκευωρία.
1955: Ο Dr. Jonas Salk από την Αμερική παρουσιάζει το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.
1961: Ο ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη, με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1».
1992: Ανοίγει τις πύλες της η Eurodisney.
1999: Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ αποκαλύπτει, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον ψευδόταν στην κατάθεση του για τη μη σύναψη ερωτική σχέσης με τη Μόνικα Λεβίνσκι.
2007: Βομβιστής αυτοκτονίας εισβάλει στην καφετέρια της Ιρακινής Βουλής και πυροδοτεί τα εκρηκτικά που έχει πάνω του. Σκοτώνει τον πολιτικό Μοχάμεντ Αουάντ και τραυματίζει 20 άτομα.
2010: Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών - μελών της ευρωζώνης δεσμεύονται να συνδράμουν την Ελλάδα, εάν και εφόσον χρειαστεί, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε, με ποσό ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2010 με τη μορφή διμερών δανείων, στα οποία θα συμμετάσχουν και οι 15 χώρες - μέλη της ευρωζώνης. Το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο γύρω στο 5%.

Γεννήσεις

1777 - Χένρι Κλέι, Αμερικανός πολιτικός
1871 - Ιωάννης Μεταξάς, έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός, που κυβέρνησε δικτατορικά από το 1936 έως το 1941
1933 - Μονσεράτ Καμπαγιέ, Ισπανίδα υψίφωνος
1941 - Μπόμπι Μουρ, Άγγλος ποδοσφαιριστής
1942 - Τζέικομπ Ζούμα, Νοτιοαφρικανός πολιτικός
1947 - Τομ Κλάνσυ, Αμερικανός συγγραφέας
1950 - Φλάβιο Μπριατόρε, Ιταλός επιχειρηματίας
1956 - Άντι Γκαρσία, Κουβανός ηθοποιός
1961 - Λίζα Τζέραρντ, Αυστραλή τραγουδοποιός (Dead Can Dance)
1971 - Σάνεν Ντόχερτι, Αμερικανίδα ηθοποιός

Θάνατοι

238 - Γορδιανός Β', Ρωμαίος αυτοκράτορας
352 - Πάπας Ιούλιος Α'
434 - Μαξιμιανός, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1550 - Κλαύδιος της Λωρραίνης, δούκας του Γκιζ
1555 - Ιωάννα Α', βασίλισσα της Καστίλης
1704 - Ζακ Μπενίν Μποσσυέ, Γάλλος επίσκοπος και συγγραφέας
1817 - Σαρλ Μεσιέ, Γάλλος αστρονόμος
1872 - Νικόλαος Μάντζαρος, Έλληνας συνθέτης
1945 - Φραγκλίνος Ρούζβελτ, 32ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1980 - Γουίλιαμ Τόλμπερτ ο νεότερος, Λιβεριανός πολιτικός
1983 - Καγιετάνο Κάρπιο, πολιτικός και συνδικαλιστής από το Ελ Σαλβαδόρ
1989 - Άμπι Χόφμαν, Αμερικανός ακτιβιστής
2009 - Χέρμαν Φρανκ Μάγερ, Γερμανός συγγραφέας
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: