Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ηλεία: Άστατος ο καιρός αλλά ανεβαίνει η θερμοκρασία


Ηλεία: Άστατος ο καιρός αλλά ανεβαίνει η θερμοκρασία
Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα στην Ηλεία, όπου θα σημειωθούν βροχές σε αρκετές περιοχές κυρίως στα κεντρικά και νότια του νομού, όπως και στα ορεινά σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Meteo.gr. Ιδιαίτερα στα ορεινά αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22οC, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι. Ο καιρός βελτιώνεται τις επόμενες ημέρες και τη νέα εβδομάδα αναμένεται να ζεστάνει αρκετά ο καιρός.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 αναμένονται νεφώσεις και ασθενείς βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Στη Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε όλη τη χώρα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στη δυτική από 9 έως 24, στην κεντρική και νότια από 11 έως 23, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 13 έως 22 και στην Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς.
Στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στη περιοχή στην περιοχή του Θερμαϊκού και των Σποράδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι αρχικά δυτικοί και βορειοδυτικοί άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ σταδιακά και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βόρειους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα εξασθενίσουν και θα γίνουν μεταβλητοί και τοπικά βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις μέχρι και το μεσημέρι. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ με εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα βροχής τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...