Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ανακοίνωση για τις εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Προς τους κατοίκους (γονείς ή κηδεμόνες) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης που επιθυμούν να εγγράψουν τα νήπιά τους στη δύναμη των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Παιδείας» Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το έτος 2016-2017.
Το ΝΠΔΔ λειτουργεί τους παρακάτω Παιδικούς Σταθμούς:
· Παιδικός Σταθμός Ανδραβίδας, Αν. Καλφιώτη & Ελ. Βενιζέλου, ΤΗΛ. 2623054295
· Παιδικός Σταθμός Λεχαινών, Νικ. Αρλετή 3, ΤΗΛ. 2623022645
· Παιδικός Σταθμός Βάρδας, Αγ. Τριάδας, ΤΗΛ. 2623071217
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη στις 31-8-2016, δηλαδή έχουν γεννηθεί το αργότερα μέχρι 29-2-2014.
Επίσης, τα παιδιά που εγγράφονται στους Παιδικούς Σταθμούς θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τον έλεγχο των σφικτήρων και να μη φορούν πάνες τις ώρες που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό.
Οι Αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς από Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 έως και Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.
Καθημερινά από 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
Τα εγγραφόμενα στους Παιδικούς Σταθμούς παιδιά πρέπει να κατοικούν στην περιοχή Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης ή να εργάζονται οι γονείς τους στην περιοχή του Δήμου. Η περίπτωση εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορη περιοχή είναι εφικτή μόνο με την ύπαρξη κενής θέσης.
Στην περίπτωση που οι Αιτήσεις για εγγραφή νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς θα είναι περισσότερες από τις κενές θέσεις, τότε αυτές θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ και θα εγγράφονται με σειρά προτεραιότητας τα νήπια των ασθενέστερων κοινωνικοοικονομικά οικογενειών.
Αιτήσεις εκπρόθεσμες ή με ελλιπή δικαιολογητικά ΔΕΝ θα εξετάζονται στην Α΄ επιλογή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΩΝ
1) Αίτηση (χορηγείται από τον εκάστοτε Παιδικό Σταθμό)
2) Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης τέκνου ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3) Βεβαίωση ιατρού για την καλή σωματική & πνευματική υγεία του παιδιού
a. Ακριβές αντίγραφο του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (σελίδα με τα εμβόλια που προβλέπονται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού)
b. Πρόσφατα αποτελέσματα φυματιοαντίδρασης (mantoux)
4) Βεβαίωση εργασίας και των δύο γονέων.
5) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα
· Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ένσημα 2016
· Για ελεύθερο επαγγελματία απαιτείται αντίγραφο θεωρημένου βιβλιαρίου ασφάλισης ή ασφαλιστική ενημερότητα.
· Εργαζόμενοι/νες απασχολούμενοι σε οικογενειακή επιχείρηση του/της συζύγου χωρίς ατομική ασφάλεια γίνεται δεκτή η αίτηση με την προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης του ωραρίου εργασίας και των καθηκόντων που έχει στην επιχείρηση. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά από έλεγχο ότι ο γονέας δεν εργάζεται στην επιχείρηση θα γίνεται διαγραφή του παιδιού
Σε αίτηση γονέα που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης απαιτείται:
1. Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον ΟΓΑ ή Βεβαίωση από τον ΟΓΑ ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές.
2. Να έχει αγροτική περιουσία στο όνομά του ή να είναι διαχειριστής αγροτικών εκτάσεων με ενοίκιο, που έχει όμως δηλωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.
· Οι αυτοαπασχολούμενοι να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ.
6) Αντίγραφο της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους ή αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος.
7) Υπεύθυνη Δήλωση για την οικογενειακή κατάσταση των γονέων του παιδιού για εκείνους που δεν υποβάλλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.
8) Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται με την Αίτηση και αφορά πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας του παιδιού.
9) Για γονείς διαζευγμένους ή σε διάσταση να υπάρχει βεβαίωση από δικαστήριο ή δικηγόρο, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς ποιος γονέας έχει την επιμέλεια του παιδιού
10) Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
Για την επανεγγραφή απαιτούνται τα παραπάνω δικαιολογητικά εκτός από την Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.
Η επιλογή των παιδιών για την εγγραφή τους στους Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2016-2017 γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Παιδείας» Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια μοριοδότησης σε μια προσπάθεια να υπάρχει η δικαιότερη επιλογή των παιδιών.
Πηγή: Πρωινή Ενημέρωση (eproini.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...