Τρίτη 31 Μαΐου 2016

"Κάηκε" το ΣΕΦ για την κούπα του Ολυμπιακού - Αποθέωσαν τον Σπανούλη για το τρίποντο - Ολο το παρασκήνιο


`Κάηκε` το ΣΕΦ για την κούπα του Ολυμπιακού - Αποθέωσαν τον Σπανούλη για το τρίποντο - Ολο το παρασκήνιο

-Το... κερασάκι στην τούρτα του δεύτερου σερί τίτλου του Ολυμπιακού μπήκε στο Σ.Ε.Φ.
-Αμέσως μετά τη λήξη του τέταρτου τελικού χιλιάδες φίλοι των “ερυθρόλευκων” έσπευσαν στο Φαληρικό γήπεδο και έκαναν τη νύχτα – μέρα
-Αποθέωσαν την ομάδα τους για τον τίτλο και φυσικά τον ήρωά τους Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό με το μαγικό τρίποντο που πέτυχε
-Ο τελικός... για γερά νεύρα έληξε έπειτα από δύο παρατάσεις (81-82)! Ηταν ο καλύτερος που έχουμε δει 
-Το ματς στο ΟΑΚΑ ήταν το τελευταίο στην καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη, που επίσης αποθεώθηκε
-Ο Πρίντεζης αφιέρωσε το πρωτάθλημα στο πατέρα του, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή

Χιλιάδες φίλοι των Πρωταθλητών συγκεντρώθηκαν στο ΣΕΦ με τη λήξη του -μυθικού για τον Ολυμπιακό- τέταρτου τελικού της Basket League στο ΟΑΚΑ!
Εκεί οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί πανηγύρισαν με συνθήματα τον τίτλο της ομάδας τους, αποθέωσαν τον τεράστιο Βασίλη Σπανούλη και φώτισαν τη νύχτα με τα καπνογόνα τους.  Δικαίως! Η ομάδα τους πανηγύρισε το πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερις μεγάλους τελικούς κάνοντας το 3-1 στις νίκες.
Οταν, μάλιστα έφτασε η αποστολή στο ΣΕΦ, έγινε το πανδαιμόνιο! Οι χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εκεί για την ομάδα τους από πολύ νωρίς δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν με υψωμένα χέρια. Πολλοί προσπαθούσαν να κρατήσουν για πάντα αυτές τις στιγμές και τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους. Φώναζαν ένα - ένα τα ονόματα των παικτών, αλλά και του προπονητή της ομάδας.
 Η βραδιά αυτή ήταν μια από τις συγκλονιστικότερες του ελληνικού αθλητισμού. Ο τελικός αυτός ήταν για γερά νεύρα καθώς κρίθηκε στις δύο παρατάσεις με το τρίποντο του V-SPAN, ο οποίος σκόραρε μπροστά στον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη. Πολλοί το χαρακτήρισαν πρωτάθλημα... του Σπανούλη και όλοι είχαν την αγωνία να μάθουν αν ο λυτρωτής του Ολυμπιακού -που δεν επέτρεψε να δωθεί παράταση στην καριέρα του 3D έστω για ένα ματς-,  θα συνεχίσει να φορ άει την "ερυθόλευκη" φανέλα... Η απορία τους δεν λύθηκε. Τουλάχιστον απόψε.
Σε αυτή τη φωτογραφία απεικονίζεται το πραγματικά συγκλονιστικό φινάλε του τέταρτου τελικού και του φετινού πρωταθλήματος... Στο "αντίο" του Διαμαντίδη, τον τελευταίο λόγο είχε ο φίλος του, Βασίλης Σπανούλης με αυτό το τρομερό και το... λιγότερο τολμηρό σουτ!
Αυτή τη βραδιά γράφτηκε ιστορία. Ο αγώνας και όσα ακολούθησαν ύστερα από αυτόν είχαν πολλές συγκινήσεις... Ο "Μήτσος" έκλαψε μετά τη λήξη της αναμέτρσης. Ηταν η ώρα που τον αποθέωναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τον είχαν σαν Θεό τους!
Ομως,  ακούσε τα καλύτερα λόγια και από τα στόματα των αντιπάλων του! Παίκτες, προπονητής και παράγοντες του Ολυμπιακού τον τίμησαν. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει πως η καριέρα του τελείωσε και ότι αυτό μάλλον θα το καταλάβει το καλοκαίρι που δεν θα ακολουθήσει το "τριφύλλι" στην προετοιμασία του.
Ο Σπανούλης είπε ότι είναι τεράστια τιμή γι' αυτόν που αγωνίστηκε στο ίδιο παρκέ με τον Διαμαντίδη ως συμπαίκτης και ως αντίπαλος και ότι είναι φίλος του, ενώ αναφέρθηκε και στη μικρή συνομιλία που είχε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο.
O V-SPAN ερωτηθείς για το τι είπε με τον κ. Γιαννακόπουλο απάντησε : "Ο κύριος Θανάσης πάντα μου εκφράζει το σεβασμό και την αγάπη του. Το ότι άλλαξα ομάδα δεν αλλάζει κάτι. Εγώ του είπα πως δεν έγινε ποτέ κάτι και μου είπε πως το ξέρει. Μας συνδέει μία σχέση σεβασμού. Τον σέβομαι πάρα πολύ και ήθελα να σιγουρευτώ πως ξέρει ότι δεν είχε γίνει τίποτα. Η ίντριγκα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής. Προσπαθούμε πάντα να μειώνουμε κάτι. Στην Ευρώπη μιλάνε για μεγαλεία, και εδώ μειώνουμε ο ένας τον άλλον. Ο καλύτερος να νικά. Ο καθένας σκίζεται για την ομάδα του και μέχρι εκεί. Πρέπει να σταματήσουμε να μειώνουμε κατορθώματα".
 Οι Αγγελόπουλοι αγκάλιασαν θερμά τον 3D και ο Γιαννακόπουλος πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για να δώσει συγχαρητήρια στους "ερυθρόλευκους".
Ναι, ο σεναριογράφος αυτής της βραδιάς είχε μεγάλα κέφια και προφανώς είναι λάτρης του μπασκετικού πολιτισμού...
Εξω από τα αποδυτήρια των ομάδων ο σεμνός Γιώργος Πρίντεζης έλεγε: "Ξέρετε όλοι σε ποιον θέλω να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο. Είναι εκεί ψηλά!". Φυσικά, εννοούσε τον πατέρα του που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...