ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Σημαντικές αποφάσεις για αναπτυξιακά έργα και δράσεις στο ΔΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης


Σημαντικές αποφάσεις για αναπτυξιακά έργα και δράσεις στο ΔΣ Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Οι αντεγκλήσεις για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης μπορεί να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας- Κυλλήνης στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ωστόσο
συζητήθηκαν και θέματα μεγάλου αναπτυξιακού ενδιαφέροντος που δίνουν προοπτική στο δήμο.
Πρόκειται για το επιχειρηματικό πάρκο - που πρόσφατα παρουσίασε η Πρωινή-  και αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Ενεργειακού-Εκπαιδευτικού , Παραγωγικού και Επιχειρηματικού πάρκου, για την υποδοχή και φιλοξενία Επιχειρήσεων δευτερογενούς Τομέα Πράσινης ανάπτυξης, αλλά και ερευνητικών κέντρων. Το σχεδιαζόμενο Επιχειρηματικό Πάρκο όχι μόνο θα συστεγάζει αλλά και θα συνδυάζει πολλαπλές επιχειρηματικές δραστηριότητες με καινοτόμο τρόπο, υλοποιώντας στην πράξη  τις αρχές της αειφορίας και της σύγχρονης αγροτοβιοτεχνολογικής έρευνας και τα εξ’ αυτής παραγόμενων τεχνικών προϊόντων. Ταυτόχρονα θα βάλλει τάξη στις σκόρπιες  δράσεις Δευτερογενούς τομέα της περιοχής, ώστε ,μέσω ενός πλήρως οργανωμένου χώρου, να υπάρξει ταχύτερη και πληρέστερη ανάπτυξη της μεταποίησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής ,με σκοπό την αύξηση της ποιότητας του τελικού προϊόντος και των εξαγωγών .
Καινοτομικό χαρακτηριστικό του έργου θα είναι και η δημιουργία χώρων φιλοξενίας ξένων εργατών ,οι οποίοι περιοδικά δουλεύουν στην συλλογή των τοπικών αγροτικών προϊόντων και έτσι θα υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία της περιοχής. Στόχος είναι η δημιουργία και η προσέλκυση επιχειρηματικών δράσεων κυρίως Αγροτοπαραγωγικού τομέα χωρίς να αποκλείονται δράσεις συμβατικού χαρακτήρα, μεσαίας, χαμηλής ή μηδενικής περιβαλλοντικής όχλησης.
Το βασικό ζητούμενο είναι να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία που μπορεί να προκύψει από τις συμβατικές δραστηριότητες, με παραγωγή επεξεργασμένων η τυποποιημένων προϊόντων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή. Με την δημιουργία του, το Επιχειρηματικό Πάρκο Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα δώσει την ευκαιρία εύκολης ,νόμιμης και με μειωμένο κόστος λειτουργίας σε μια σειρά δράσεις του δευτερογενούς τομέα της Περιοχής ,όπως τα συσκευαστήρια . Παράλληλα ,ως οργανωμένος χώρος Δευτερογενούς τομέα, μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις  σε τομείς που μέχρι τώρα δεν είχαν σαν στόχο εγκατάστασης  την περιοχή
Συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυο Πόλεων  ΔΕΠΑΝ

Επίσης συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυο Πόλεων  ΔΕΠΑΝ. Το νέο ΕΣΠΑ είναι πολύ διαφορετικό στη φιλοσοφία του. Εμπεριέχει πολλές απαιτήσεις και δίνει έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της «έξυπνης εξειδίκευσης», της απασχόλησης, σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και σε ολοκληρωμένα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης. Ο Δήμος  πρέπει να «τρέξει», ώστε να αποκτήσει προβάδισμα και να έχει ένα σαφές πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των παρεμβάσεων που έχουν σχεδιάσει.
Πώς τονίστηκε, το  μοντέλο των διαδημοτικών συνεργασιών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός πολλαπλασιαστής ισχύος στην προσπάθειά μας να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στις διεκδικήσεις μας και χρησιμότεροι στις τοπικές κοινωνίες. Η διαδημοτική συνεργασία, εμπλέκει έναν αριθμό τοπικών αρχών που ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.
Τα οφέλη για το Δήμο  από τη συμμετοχή του στο Διαδημοτικό Δίκτυο Πόλεων θα είναι πολλά, και μεταξύ άλλων η πραγματοποίηση κοινών δράσεων, η αξιοποίηση  πρωτοποριακού επιστημονικού μηχανισμού με εξειδικευμένο προσωπικό για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης. Υλοποίηση μελετών, προγραμμάτων και έργων ανάπτυξης σε συνεργασία και συμπληρωματική δράση με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δημόσιου τομέα.

Έργα στο δίκτυο ύδρευσης μέσω ΕΣΠΑ
Τρίτο μεγάλο έργο που συζητήθηκε είναι η αντικατάσταση του Δικτύου ύδρευσης και η βελτίωση  υφιστάμενων εγκαταστάσεων Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Γίνεται πρόταση στην Περιφέρεια να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ  το παραπάνω έργο που  θα κατασκευαστεί στα όρια του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ειδικότερα στην Δ.Κ Βάρδας  και στις Τ.Κ. Νησίου, Ψαρίου, Μανωλάδας, Νεάπολης, Στρουσίου, Μέλισσας και Νεοχωρίου. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ύδρευσης με την αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου καθώς και βελτιώσεις στους υδατοπύργους στις ανωτέρω περιοχές. Η  προτεινόμενη Πράξη  αφορά την αντικατάσταση των αγωγών του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, το οποίο εκτείνεται συνολικά σε μήκος περίπου 8,7 χλμ. με πλαστικούς σωλήνες πολυαιθυλενίου διαφόρων διατομών. Επίσης, προτείνονται παρεμβάσεις στο δίκτυο όπως συνδέσεις, κατασκευή φρεατίων, αντικατάσταση σωληνώσεων υδατοπύργων, δικλείδων, κλπ. προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική εικόνα και  λειτουργία του δικτύου ύδρευσης . Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.105.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το έργο θα εκτελεστεί μετά από δημοπρασία και σύμφωνα με τις διατάξεις περί εκτελέσεως Δημοσίων έργων.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: