Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Πάλι απ'την αρχή! Break ο Ολυμπιακός με...μαχαιριά Σπανούλη στον Παναθηναϊκό


Πάλι απ'την αρχή! Break ο Ολυμπιακός με...μαχαιριά Σπανούλη στον Παναθηναϊκό
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με buzzer beater του Βασιλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός "άλωσε" το ΟΑΚΑ και επανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1 μπάσκετ. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 68-66 τον Παναθηναϊκό, ισοφάρισαν 1-1 τη σειρά και πλέον έχουν το επόμενο ματς στην έδρα τους, την προσεχή Πέμπτη (19:30).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Φινάλε βγαλμένο από τα ομορφότερα μπασκετικά όνειρα! Ο Ολυμπιακός έκανε το break στην έδρα του Παναθηναϊκού με 66-68, φέρνοντας τη σειρά των τελικών στο 1-1, αλλά αυτό που αντικρύσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα του ΟΑΚΑ από τους Διαμαντίδη και Σπανούλη ήταν.. συγκλονιστικό.
H τρίποντη “βόμβα” του “3D” παραλίγο να κάνει το 2-0 υπέρ των “πρασίνων”, αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτο στην κυριολεξία και με τον Καλάθη κολλημένο πάνω του, ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο και έδωσε το break στον Ολυμπιακό!
Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν περισσότερες λύσεις κόντρα στο “τριφύλλι”, που εμφανίστηκε κουρασμένο και μπλοκαρισμένοι και πήραν τη νίκη έχοντας για καλύτερο παίκτη τον Γιώργο Πρίντεζη (20 πόντους), ενώ ο Σπανούλης έφτασε πάνω στη λήξη τους 11.
Από την ομάδα του Πεδουλάκη, ο Pαππάς προσπάθησε να φέρει τα... πάνω κάτω με 12 πόντους, αλλά ήταν μόνος, αφού κανένας άλλος συμπαίκτης του δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Το τρίτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη στις 26 Μαΐου, στο ΣΕΦ, στις 19:30.
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, μπλόκαρε τον Σπανούλη
Το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό ήταν εκρηκτικό, όπως και ο κόσμος του στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Καλάθης και Φελντέιν συνέχισαν όπως... σταμάτησαν στο ΣΕΦ, “πληγώνοντας” τον Ολυμπιακό, που όμως δεν τον άφησε να ξεφύγει. Το “τριφύλλι” λειτούργησε καλύτερα στην άμυνα και ανάγκασε τους Πειραιώτες να υποπέσουν σε αρκετά λάθη, με την μπάλα να πηγαίνει... δύσκολα στα χέρια του Σπανούλη. Τα μακρινά σουτ δεν μπήκαν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, αλλά οι προσπάθειες του Πρίντεζη έφεραν το 14-11 του δεκαλέπτου, υπέρ των γηπεδούχων.
Μεγάλος Πρίντεζης – Φιλότιμος Χαραλαμπόπουλος
Με την παραμονή του Σπανούλη στον πάγκο, ο Πρίντεζης ήταν αυτός που ανέλαβε να σκοράρει στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τον Χάκετ να μπαίνει και να δίνει.. ενέργεια στην ομάδα του Σφαιρόπουλου, αλλά όχι πόντους. Απ' την άλλη, ο Πεδουλάκης “ενεργοποίησε” τους Ραντούλιτσα και Γουίλιαμς, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν... διαβασμένοι, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα (19-22). Οι δυο αντίπαλοι τα... έσπασαν από το τρίποντο και από τη γραμμή των βολών, αλλά πήραν πόντους από Χαραλαμπόπουλο (7) και Πρίντεζη (14). Τελικά, ο περιορισμός στις ασίστ των “πρασίνων” (μόλις 8), η κακή βραδιά του Γκιστ, η γρήγορη επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών και το τρίποντο του Παπανικολάου διαμόρφωσε το 31-32 του ημιχρόνου.
Είχαν λύσεις οι “ερυθρόλευκοι”, είχε... πρόβλημα το “τριφύλλι”
Διαμαντίδης και Σπανούλης συνέχισαν να είναι αρνητικοί και στο τρίτο δεκάλεπτο, με το παιχνίδι να είναι οριακό, αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να.. κυριαρχήσει. Ο Ολυμπιακός ήταν ελαφρώς καλύτερος στα σημείο, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει προβληματική ανάπτυξη και μεγάλη ατοχία, αλλά να παίρνει και πάλι την πρωτοπορία στο σκορ με το τρίποντο του Φώτση (40-39). Οι “ερυθρόλευκοι” όμως σκόραραν με Χάντερ και Λοτζέσκι και απλά είδαν τη διαφορά να μειώνεται στο 45-50 του τρίτου δεκαλέπτου με τις βολές του Παππά.
O Διαμαντίδης ήταν... μέγας, αλλά ο Σπανούλης ήταν killer!
Η τελευταία περίοδος είχε τρομερό ρυθμό, παρά το άγχος των δυο ομάδων. Ο Διαμαντίδης πήρε.. μπρος (έβαλε τους πρώτους του πόντους), η άμυνα των “πρασίνων”.. έσφιξε, ο Ολυμπιακός έκανε λάθη και το κάρφωμα του Ραντούλιτσα 5 λεπτά πριν τη λήξη έκανε το 55-54. Στα επόμενα λεπτά είδαμε τρομερές άμυνες και επιθέσεις με πολύ πάθος, με τους Γκιστ και Χάκετ να φτάνουν σε 5ο του φάουλ και να.. χαιρετούν. Σπανούλης και Παππάς πήραν προσπάθειες και σκόραραν, με το σκορ να βρίσκεται στο 63-64 στα 25'' για τη λήξη. Ο Λοτζέσκι ήταν εύστοχος στη μία από τις δυο βολές του, ο Διαμαντίδης με ένα “τεράστιο” τρίποντο έκανε το τελικό 66-65, αλλά το εκτός ισοροπίας τρίποντο του Σπανούλη -με τον Καλάθη κρεμασμένο πάνω του- έφερε τη νίκη στον Ολυμπιακό (66-68).
Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-32, 46-50, 66-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Φώτσης 6 (2), Φελντέιν 6, Καλάθης 8 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα 3, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Γκιστ 9, Γουίλιαμς 5

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20, Μάντζαρης 7 (1), Χάντερ 7, Στρόμπερι, Αγραβάνης 5 (1), Ουόρικ, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 7, Παπανικολάου 9 (1)
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...