Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην Εθνική



Κέρδισε 2-1 την Αυστραλία με φοβερό γκολ από Μανιάτη



Ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, έδειξε επιτέλους η εθνική ομάδα, που απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο έπεισε με την απόδοση της, επικρατώντας με 2-1 στη Μελβούρνη επί της Αυστραλίας.
Η εικόνα της ομάδας του Σκίμπε στο δεύτερο ματς επί Αυστραλιανού εδάφους ήταν σαφώς βελτιωμένη, με τον Γερμανό τεχνικό να επιλέγει να δώσει χώρο στα «καγκουρό» χτυπώντας στις αντιπιθέσεις, κάτι που του βγήκε.
Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά και μόλις στο 8’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μάνταλος βγήκε τετ α τετ με τον Φεντερίτσι, πλασάροντας τον ιδανικά για το 1-0.
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του άσου της ΑΕΚ με το εθνόσημο στην 6η συμμετοχή του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Ο Μίχαελ Σκίμπε επέλεξε να δώσει χώρο στα «καγκουρό» και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, κάτι που του βγήκε.
Στο 21’ ο Μανιάτης, έβαλε ίσως το γκολ της ζωής του, αφού είδε εκτός εστίας τον Φεντερίτσι και δοκίμασε την τύχη του από τα 55 περίπου μέτρα, πίσω από τη σέντρα, γράφοντας με απίστευτο τρόπο το 2-0 για την Εθνική. Όπως και του Μάνταλου, αυτό ήταν το πρώτο γκολ και του Μανιάτη με το εθνόσημο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τους παίκτες του Σκίμπε να μην έχουν την ίδια εικόνα με τα πρώτα 45 λεπτά.
Τα «καγκουρό» πήραν μέτρα στο γήπεδο, συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά η Ελλάδα δεν κινδύνεψε, αφού ο Παπασταθόπουλος έκανε εξαιρετικό ματς πάνω στον Κέιχιλ.
Οι Αυστραλοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 49’ όταν μετά από κόρνερ, ο Κέιχιλ έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Η Εθνική είχε την ευκαιρία να φτάσει στο 3-0 στο 53’ αλλά το σουτ του Τοροσίδη με το αριστερό, έφυγε ελάχιστα άουτ.
Εκείνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Σένσμπουρι, ο οποίος μετά από λάθος διώξιμο της ελληνικής άμυνας, έσπρωξε τη μπάλα από κοντά στην εστία του Καπίνο.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Αυστραλία (Ποστέκογλου): Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ (68’ Σμιθ), Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (77’ Οικονομίδης), Ράιτ, Κρούζε (83’ Μπερνς), Μόουι (72’ Γιάννου), ΜακΓκόουαν (68’ Ντέγιενεκ), Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς
Ελλάδα (Σκίμπε): Καπίνο, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Μανιάτης (70’ Τζιόλης), Σάμαρης, Χολέμπας (66’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Βέλλιος (79’ Παπάζογλου).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...