ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ν. Μοράντ: «Ηλεία ήταν πάντα τα “Σαμαρέικα”»


«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» 

“Τα Σαμαρέϊκα σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα, δικαστικές και πολιτικές αποφάσεις ανήκαν και συνεχίζουν να ανήκουν στο νομό Ηλείας”, τονίζει ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και αυτή η αναφορά γίνεται γιατί η «Οικολογική Κίνηση Πάτρας» συνεχίζει να αμφισβητεί το γεγονός ότι η περιοχή ανήκει στην Ηλεία και ζητά αλλαγή των ορίων ώστε τα Σαμαρέϊκα να περάσουν εντός των ορίων της Αχαϊας.

Tα Σαμαρέϊκα είναι οικισμός του νομού Ηλείας και βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νομού και γειτνιάζουν με την λίμνη-έλος Λάμια. Ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.
Ειδικότερα την 19/03/1961 αναγνωρίστηκαν ως οικισμός και προσαρτήθηκαν στην τότε κοινότητα Μανωλάδας.  Με το ΦΕΚ 244Α της 04/12/1997, σύμφωνα με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση "Καποδίστριας", προσαρτήθηκαν στο Δήμο Βουπρασίας μέχρι το 2010 που εντάχθηκαν στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης (ΦΕΚ 87Α - 07/06/2010) βάσει της Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτης".
Έγγραφο της Αποκεντρωμένης
Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου ενημέρωσε εγγράφως τον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης ότι τα Σαμαρέικα είναι εντός των διοικητικών του ορίων, καθώς τόσο η Τοπογραφική όσο και η Στατιστική Υπηρεσία έχουν ήδη καταγράψει τα κτίσματα αλλά και τους κατοίκους, σε εποικιστικό οικισμό στην περιοχή Μανωλάδας της Τ.Ε. Βουπρασίας.
Όμως η  απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της «ΟιΚιΠα» που παρενέβη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.
«Η περιοχή κατοικείται και ανήκει στην Ηλεία από το 1835. Υπάρχει και δικαστική απόφαση της 19ης Ιουνίου του 1926. Της απόφασης που καθόρισε τα όρια των δύο νομών, Ηλείας και Αχαΐας, τοποθετώντας τα Σαμαρεΐκα στην Ηλεία.Η απόφαση έγινε αποδεκτή και έτσι υπάρχουν τα όρια των δήμων μέχρι σήμερα», ανέφερε ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ.

K.Z.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: