ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ηλεία: Μας ρούφηξαν το αίμα τα κουνούπια


Ηλεία: Μας ρούφηξαν το αίμα τα κουνούπια
"Μιλιούνια" έχουν κατακλύσει το νομό Ηλείας - Καθυστερημένα ξεκίνησαν ψεκασμοί στο νομό
Του Γιάννη Σπυρούνη

Τραγική χαρακτηρίζεται από πολλούς η κατάσταση που επικρατεί με τα κουνούπια στην Ηλεία και κυρίως στην περιοχή του Κάμπου, καίτοι έχουν εντοπιστεί κρούσματα ελονοσίας στο νομό και ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας εξαιτίας των κουνουπιών. Με βάση τα όσα έχουν αποφασιστεί σε συσκέψεις σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας θα περίμενε κανείς να υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος. Τουναντίον τα κουνούπια τις τελευταίες ημέρες έχουν εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλους πληθυσμούς και μας ρουφούν το αίμα όλες τις ώρες της ημέρας. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι ψεκασμοί για την καταπολέμησή τους στην Ηλεία καθυστέρησαν από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και διακόπηκαν μετά τις πρόσφατές κακοκαιρίες.
Μιλώντας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της περιοχής που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ελονοσίας, Τάσο Μυλωνόπουλο, μας εξήγησε πως έχει η κατάσταση, επιβεβαιώνοντας την έξαρση στην αναπαραγωγή των κουνουπιών ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Το έργο των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχουν αναλάβει κεντρικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Ωστόσο στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος, έγιναν ψεκασμοί από την πλευρά του δήμου, σε μια περίοδο που πάλι το πρόβλημα ήταν οξυμένο σε όλες τις δημοτικές ενότητες, εκεί που υπάρχουν κανάλια και στάσιμα νερά τον περασμένο Ιούλιο. «Μετά τις τελευταίες βροχές και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, υπήρξε μια μεγάλη αύξηση των πληθυσμών των κουνουπιών ευρύτερα στον κάμπο. Το έργο έχει αναλάβει η Περιφέρεια αυτή τη στιγμή και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».
Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όπου χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας για να παρακολουθήσουν την Ιππική Έκθεση, βίωσαν μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, όπου κανένας δεν μπορούσε να προφυλαχθεί από τις μαζικές επιθέσεις κουνουπιών. Ακόμα και αν κατάφερναν να βρουν κάποιο εντομοαπωθητικό προϊόν και πάλι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα τσιμπήματα καθώς τα κουνούπια τρυπούσαν τους ανθρώπους ακόμα και πάνω από τα ρούχα όπου θεωρητικά το σώμα προστατευόταν. Αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως στον Πύργο και την Αμαλιάδα οι πληθυσμοί των κουνουπιών είναι εξαιρετικά αυξημένοι. Επίσης από πολλούς παρατηρείται πως το μέγεθος των κουνουπιών αυτή την περίοδο είναι μεγάλο σε σχέση με άλλες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με πηγές της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των εργολάβων που θα αναλάμβανε το έργο των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθυστέρησε ως προς τα τελικά αποτελέσματα λόγω ενστάσεων που υποβλήθηκαν μεταξύ των υποψηφίων για το πρόγραμμα εντομοκτονίας. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, με την υπογραφή της σύμβασης και οι ψεκασμοί καλά – καλά δεν ξεκίνησαν στο νομό Ηλείας. Μέχρι τώρα μόνο σε ένα τμήμα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, εκεί που υπήρξαν τα κρούσματα ελονοσίας στη Βουπρασία, έχει γίνει ψεκασμός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω της έξαρσης που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στο νομό, αναμένεται να πέσει το βάρος των ψεκασμών στην Ηλεία το επόμενο διάστημα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, έστω και εκ των υστέρων… Ας ελπίσουμε ότι αυτή η καθυστέρηση δεν θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία των πολιτών.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: