Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Παλούκι Αμαλιάδας: Ο ‘Παράδεισος’ μετατράπηκε σε ‘κόλαση’ (PHOTOS)


ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν όσοι ήταν στο Παλούκι χθες το πρωί, καθώς η περιοχή με το ‘καλημέρα’ επλήγη από ισχυρό ανεμοστρόβιλο και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.


Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης είναι τεράστιες και το μεγαλύτερο πλήγμα να έχει υποστεί το κάμπινγκ ‘Paradise’ που βρίσκεται στην περιοχή.
Κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, ξεριζωμένα δένδρα, πεσμένες κολώνες, σπασμένες τζαμαρίες, κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τηλέφωνα, ήταν η εικόνα που παρουσίαζε χθες το πρωί το Παλούκι, λίγη ώρα μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο.
Στιγμές πανικού
Γύρω στις 8 το πρωί άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς στο Παλούκι, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου Ήλιδας, όμως αυτό που θα ακολουθούσε οι κάτοικοι και καταστηματάρχες ούτε που το φαντάζονταν και μόνο ως εφιαλτικό σενάριο θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν, το οποίο δυστυχώς έγινε πραγματικότητα.
Λίγα λεπτά αργότερα άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και όσοι είχαν ξυπνήσει αντίκρισαν έναν ανεμοστρόβιλο που κατευθυνόταν από τη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Ζακύνθου να πλησιάζει το Παλούκι.
Φυσικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, το φαινόμενο κράτησε λίγα λεπτά, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να σκορπίσουν τον τρόμο και την καταστροφή.
Στο κάμπινγκ ‘Paradise’ οι άνεμοι σάρωσαν όλες τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες, οι αδελφοί Κωνσταντόπουλοι, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στο κιόσκι του κάμπινγκ. Την ίδια στιγμή, Γερμανοί τουρίστες που βρίσκονταν στο χώρο των κατασκηνώσεων είδαν το χάρο με τα μάτια τους, καθώς την ώρα που όλα γύριζαν γύρω τους είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο τροχόσπιτό τους, το οποίο έσπασε από τον αέρα, ενώ ένα άλλο τροχόσπιτο δίπλα τους αναποδογύρισε μέσα στην κατασκήνωση. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τροχόσπιτο που βρισκόταν σε οικόπεδο του επίτιμου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Απόστολου Λιώση.
Σάρωσαν τα πάντα 
 
Ανάλογη εικόνα και στο κατάστημα ‘Porto Marine’, όπου σαρώθηκαν τα πάντα και οι ξαπλώστρες ‘πέταξαν’ ακόμη και πεντακόσια μέτρα μακριά. Μία εξ αυτών εκσφενδονίστηκε σε απέναντι κτίριο και έσπασε τη τζαμαρία, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ψαρά. Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Σκουρφούντας, μία από τις βάρκες του αλιευτικού καταφυγίου σηκώθηκε στον αέρα και χτύπησε άλλη βάρκα.
Τα ίδια προβλήματα και στο κατάστημα ‘Μπουκιά και Θάλασσα’, όπου διαλύθηκαν όλες οι εξωτερικές κατασκευές, ενώ ένα δένδρο καταπλάκωσε τμήμα του κτιρίου.
Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο κάμπινγκ, έπεσαν σχεδόν όλα τα δένδρα, ενώ ανάλογη εικόνα επικρατεί σε όλη την περιοχή του Παλουκίου και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Κουρούτα- Παλούκι.
 
Κινητοποίηση
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον διοικητή κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο, και προχώρησαν σε κοπές δένδρων, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ βρέθηκαν στο σημείο για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο και να απομονώσουν καλώδια που είχαν μείνει έκθετα.
Στο σημείο από τα πρώτα λεπτά βρέθηκαν και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαυρίκος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, οι οποίοι είδαν από κοντά τις ζημιές και ενημέρωσαν την Πολιτική Προστασία για την αποστολή κλιμακίων.
Στο μεταξύ προβλήματα, μικρότερης έκτασης σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Αμαλιάδας, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις στις τοπικές κοινότητες Κρυονερίου, Περιστερίου, Δαφνιώτισσας και στο δρόμο για Άγιο Ηλία, ενώ καταγράφηκαν και μικροπροβλήματα με φρεάτια που βούλωσαν από φερτά υλικά, με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός.
 
Αιτήσεις για τις ζημιές 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο δήμος Ήλιδας αναφέρονται τα εξής:  «Οι κάτοικοι και  οι επαγγελματίες του Δήμου Ήλιδας που υπέστησαν ζημιές από την χθεσινή (11-10-2016) θεομηνία από τον ανεμοστρόβιλο, μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για την καταγραφή των ζημιών τους στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας (γραφείο Δημάρχου, Δ/νση: Φιλικής Εταιρείας 6, Τηλ:. 2622360502, Ώρες: 9.00 – 14.00)». 

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...