Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ηλεία: Συνελήφθησαν οι δύο ληστές των βενζινάδικων - Τους πρόδωσε η ρεζέρβα


Ηλεία: Συνελήφθησαν οι δύο ληστές των βενζινάδικων - Τους πρόδωσε η ρεζέρβα
Του Γιάννη Σπυρούνη
Πέντε ημέρες ήταν αρκετές για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας σε Πύργο και Αμαλιάδα, για να εξιχνιάσουν την ληστεία στο πρατήριο υγρών καυσίμων της BP στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στον
Πύργο και την απόπειρα στο πρατήριο της ΕΛΙΝ στην ΕΟ Πατρών – Πύργου στο Λατίφι Αμαλιάδας. Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 24χρονο από τον Πύργο. Εκείνο που αποτέλεσε το μοναδικό χρήσιμο στοιχείο για τους αστυνομικούς και ουσιαστικά πρόδωσε τους δράστες ήταν η ρεζέρβα του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν. Ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι Αρχές συνιστά σημαντική επιτυχία για την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.
Τα περιστατικά
Οι δυο δράστες το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις 8,20 μετέβησαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Λατίφι, επί της Εθνικής οδού. Εκεί αποβιβάστηκε ο 27χρονος, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας μια κουκούλα και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να αποσπάσει χρήματα από τον 79χρονο πατέρα του ιδιοκτήτη του πρατηρίου. Μάλιστα τον χτύπησε με την κάννη του όπλου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι. Οι φωνές του ηλικιωμένου τρόμαξαν τους δράστες που τράπηκαν σε φυγή. Δέκα λεπτά αργότερα μετέβησαν με το ίδιο αυτοκίνητο στο πρατήριο υγρών καυσίμων, του ΑΒ Βασιλόπουλος. Εκεί με την απειλή του όπλου ακινητοποίησαν τον 55χρονο υπάλληλο και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Η εξιχνίαση
Οι δύο δράστες αφού σχεδίασαν τα χτυπήματά τους, μετέβησαν στο πατρικό σπίτι του 24χρονου σε χωριό της Ολυμπίας για να πάρουν το όπλο που κατείχε ο πατέρας του – χωρίς ανανεωμένη άδεια. Στο δρόμο προς τον Πύργο, έπαθαν λάστιχο και αναγκάστηκαν να βάλουν τη ρεζέρβα. Οι αστυνομικοί μετά τα δύο χτυπήματα και αναζητώντας στοιχεία, στο βίντεο από το σύστημα ασφάλειας του σούπερ μάρκετ, διέκριναν το μαύρο Seat Ibiza που χρησιμοποίησαν οι δράστες και επίσης, πως ο εμπρόσθιος δεξιός τροχός δεν είχε τάσι και φαινόταν η χρήση της ρεζέρβας. Έτσι οι αστυνομικοί σε Πύργο και Αμαλιάδα αναζήτησαν αυτοκίνητο με αυτά τα στοιχεία και χαρακτηριστικά. Εντόπισαν έξι οχήματα, όμως ένα φάνηκε να είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία. Άνηκε σε μια 40χρονη γυναίκα στην Αμαλιάδα, όπου όπως αποδείχθηκε είχε φιλική σχέση με τον 27χρονο φερόμενο δράστη. Σε έλεγχο που έγινε προχθές στο σπίτι της άρχισε να ξετυλίγεται πλήρως το κουβάρι της υπόθεσης. Εκεί βρέθηκαν ρούχα που φορούσαν οι δράστες στη ληστεία και η κουκούλα, τα οποία και κατασχέθηκαν ως πειστήρια μαζί με το αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και στο σπίτι του 24χρονου όπου βρέθηκε το όπλο και τέσσερις κροτίδες. Ο 24χρονος αρχικά συνελήφθη για το όπλο που κατείχε παράνομα και όχι για τις ληστείες λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Αφού ολοκληρώθηκε η προανάκριση και σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για ληστεία και παράνομη οπλοχρησία, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Αμαλιάδας και οι δύο φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν στον Πύργο και την Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Αμαλιάδας.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...