«Βρέχει»…πέτρες στο Κάστρο!


ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠA ΣΠΙΤΙA 
Τρείς πέτρινοι τοίχοι ύψους περίπου 8 μέτρων ο καθένας, που σχηματίζουν ένα μεγάλο «γάμα», είναι τα απομεινάρια κατοικίας στο Κάστρο Κυλλήνης και έχουν γίνει τρόμος και φόβος για τους κατοίκους της περιοχής.

«Όταν μπουμπουνίζει κάνω τον σταυρό μου να μην πέσει ο τοίχος πάνω στα κεφάλια μας αφού μένουμε ακριβώς δίπλα», δηλώνει χαρακτηριστικά κάτοικος του Κάστρου που μένει ακριβώς δίπλα από το ετοιμόρροπο σπίτι.
Η διώροφη και αρκετών τετραγωνικών πέτρινη κατοικία ήταν πριν από πολλά χρόνια, στολίδι για το Κάστρο. Το 1995 κρίθηκε από την Πολεοδομία  «επικίνδυνη και πρέπει να κατεδαφιστεί». Η κατεδάφιση θα έπρεπε να γίνει με ευθύνη των ιδιοκτητών μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα (ολίγων ημερών) για να μην υπάρχει κίνδυνος για τους γείτονες. Όμως για διάφορους λόγους η κατεδάφιση δεν έγινε ποτέ. Το ετοιμόρροπο σπίτι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, «αυτογκρεμίζεται»!. Οι μεγάλες πέτρες από την τοιχοποιία  πέφτουν στο έδαφος και είναι ευτύχημα ότι δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει θύματα. Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε μεγάλη πέτρα που έχει σφηνώσει μεταξύ του ετοιμόρροπου κτιρίου και του διπλανού κτιρίου που κατοικείται. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα μικρό δρομάκι που συχνά περνούν άνθρωποι κάθε ηλικίας και φυσικά και μικρά παιδιά.
Στο ίδιο στενό, στην ίδια γειτονιά υπάρχει και άλλο ακατοίκητο σπίτι που πρέπει να κατεδαφιστεί αφού είναι απειλή για την ασφάλεια των περιοίκων.
Κάτοικοι του Κάστρου που διαμένουν στην συγκεκριμένη γειτονιά, βρέθηκαν χθες για άλλη μια φορά στο δημαρχείο Ανδραβίδας Κυλλήνης για να διαμαρτυρηθούν έντονα για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αν και ο δήμος δεν έχει ουδεμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ