ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

13.000 Ηλείοι βρήκαν στήριξη στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας


13.000 Ηλείοι βρήκαν στήριξη στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας
Μαραθώνιος κοινωνικής πρόνοιας από την Π.Ε. Ηλείας και την ΠΔΕ μέσω του ΤΕΒΑ - Επιτυχημένες δράσεις στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων
Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας στην Ηλεία έχουν βρει στήριξη στις βασικές καθημερινές τους ανάγκες μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Σχεδόν 13.000 άτομα έχουν παραλάβει είδη πρώτης ανάγκης και αν συνυπολογίσουμε και τους ωφελούμενους κάθε οικογένειας ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται. Τα νούμερα που ανακοινώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο στον Πύργο, δείχνουν πόσο τραγική έχει γίνει η κατάσταση στην Ηλεία. 
Κάνοντας έναν απολογισμό του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Χαροκόπο για το έργο που επιτελεί στο πρόγραμμα. Τόνισε πως τόσο η Π.Ε. Ηλείας όσο και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας πασχίζουν και σκέφτονται πως θα στηριχθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Σχολίασε πως τα μέσα είναι λίγα – κυρίως τα οικονομικά. Το ΤΕΒΑ «τρέχει» στην Ηλεία σε σύμπραξη με τους δήμους και συνολικά 18 εταίρους σε όλο το νομό. Παρέχεται σε 12.795 άτομα στην Ηλεία που έχουν επιλεγεί με βάση κοινωνικά κριτήρια από το υπουργείο και τη Διαχειριστική Αρχή και το μεγάλο βάρος της υλοποίησης έχει σηκώσει η Π.Ε. Ηλείας για το νομό.
 «Ξεκινά από τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη συντήρηση αυτών των προϊόντων, πολλά εκ των οποίων είναι ευπαθή, και τη διανομή τους μέσω των δήμων. Η ΠΔΕ δεν θέλει, ούτε μπορεί να φαίνεται σε όλες αυτές τις δράσεις, δεδομένου ότι λείπει από την τελική διανομή και καμιά φορά οι  ωφελούμενοι, δεν γνωρίζουν ότι πίσω από αυτό το πρόγραμμα και τη μεγάλη στήριξή του, είναι η ΠΔΕ. Είναι ένα πρόγραμμα μεγάλο και αποφασιστικό στη στήριξη των ανθρώπων; Όχι. Πρόκειται για ελεημοσύνη αλλά στους καιρούς μας, και αυτό είναι σημαντικό. Είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείου, δεν αποφασίσαμε εμείς για το ύψος του, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται οι επωφελούμενοι αλλά είμαστε υποχρεωμένοι έστω και αυτό το ελάχιστο να το φέρουμε εις πέρας με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.
Για το 2017 θα διατεθούν 2,7 εκ. ευρώ 
Παραθέτοντας στοιχεία έχουν διατεθεί έως σήμερα 57.000 τεμάχια ειδών καθαριότητας, 135 τόνοι σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και 12700 τεμάχια κοτόπουλο και φέτα. Υπολείπονται 92 τόνοι οπωροκηπευτικά για το 2017 όπου θα συνεχιστεί η δράση. «Το πρόγραμμα έχει απαιτήσεις και είμαστε υποχρεωμένοι και ξεκινήσαμε την πρόσληψη συμβούλου για να μας βοηθήσει στην καλύτερη διανομή και διαχείριση, διότι οι υπηρεσίες μας είναι λίγες και οι δήμοι έχουν επίσης ελλείψεις σε προσωπικό. Για το 2017 το συνολικό ύψος θα ανέλθει στα 2,784 εκατ. ευρώ. Όταν ανοίξει ξανά η εφαρμογή για να μπορεί όποιος δεν ήταν στο 2016 να μπει στο 2017, να σπεύσει να το κάνει. Το πρόγραμμα έχει μια δυναμική και κάθε μέρα προστίθενται νεόπτωχοι. Έχει και 139.000 ευρώ σε συνοδευτικά μέτρα, όπως η ψυχοκοινωνική στήριξη, διατροφικού τύπου συμβουλές, κοινωνικά φροντιστήρια, τα οποία θα υποστηριχθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες. Θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε το βάρος με την ελπίδα ότι θα προστεθούν κι άλλα προγράμματα» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.
Διανομή και παιδικών τροφών
Από την πλευρά του ο Αντώνης Χαροκόπος αφού ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο σε υλοποίηση και διαχείριση. «Από την αρχή της εκλογής μας, ως Περιφερειακή Αρχή σκοπός και στόχος μας ήταν να αναλάβουμε και να διαχειριστούμε όλα τα προγράμματα που βγαίνουν είτε ευρωπαϊκά είτε Ελληνικά είτε να συνεργαζόμαστε με φορείς, προκειμένου να στηρίξουμε τον πολίτη. Βασικός μας στόχος ήταν να φτιάξουμε ένα πλαίσιο δράσης και ευαισθητοποίησης στήριξης των πολιτών, μέσα από τις υπηρεσίες μας, να συνεργαστούμε με φορείς αλλά και με τους δήμους για το πρόγραμμα αρωγής υγείας, αλλά και όλα τα άλλα προγράμματα όπως το ΤΕΒΑ». Ο κ. Χαροκόπος αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόγραμμα διανομής παιδικών τροφών σε συνεργασία με την Nestle, που συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Πρόκειται για τροφές παιδιών ηλικίας έως 3 ετών, όπως γάλατα, κρέμες κ.α. Αφορά 10.500 κιλά σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Στην Ηλεία ανταποκρίθηκαν κάποιοι δήμοι και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την παραλαβή των τροφίμων από την Πάτρα. «Είναι μία σημαντική δράση για την περιφέρεια αλλά και για την κοινωνία, η διανομή παιδικών τροφών, στηρίζουμε τους παιδικούς σταθμούς αλλά και τις οικογένειες που είναι φτωχές. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες που θα έρθουν και θα ζητήσουν την βοήθεια μας, καθώς έρχονται σε εμάς και εμείς απλά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας» ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως τρόφιμα θα δοθούν και στους πρόσφυγες της Μυρσίνης πέραν των όσων δοθούν στους δήμους. Τέλος ανέφερε πως συζητείται ένα σχέδιο δράσης για το 2017 που θα αφορά στην προαγωγή υγείας.
xarokopos georgio

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: