ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016


Εμφάνιση nabil_1.jpgΟ Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης  Ναμπιλ  - Ιωσήφ Μοραντ , έστειλε έγγραφο προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια  , οπού αναφέρει τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βάρδας και ζητά λύσεις


Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Δήμαρχος αναφέρει


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για  τα λειτουργικά  προβλήματα  που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας:

1.    Οι μέγιστες εφημερίες βάσει Νόμου είναι επτά. Οι επιπλέον εφημερίες δηλαδή η όγδοη και η ένατη πρέπει να αποζημιώνονται χωριστά σαν υπεράριθμες. Τις υπεράριθμες εφημερίες για τα έτη 2015 και 2016 ακόμα δεν τις έχουν αποζημιώσει στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας .
2.    Έχουν αποσπαστεί δύο ιατροί. Πρόσφατα απόσπασαν  και τον Αγροτικό Ιατρό στο Νοσοκομείο στο Ρίο με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας της Αχαΐας να λειτουργούν με υπεράριθμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα στη  Χαλανδρίτσα υπάρχουν 16 ιατροί οι οποίοι δεν χρειάζονται. Στην Αχαιά εφημερεύουν καθημερινώς 3 ιατροί σε ενεργή εφημερία ενώ στη Βάρδα δύο ιατροί (μία ενεργή και μία σε ετοιμότητα). Στην Γαστούνη κάνουν έξι εφημερίες γιατί έχουν πολλούς γιατρούς και Αγροτικά Ιατρεία.
3.    Αρχικά υπήρχαν 5 νοσηλεύτριες. Πρόσφατα απέσπασαν μία για το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα οπότε έμειναν τέσσερις. Στο παρελθόν είχαν αποσπάσει μία για το Νοσοκομείο στο Ρίο και μία στο Νοσοκομείο του Πύργου. Για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάρδας χρειάζονται τουλάχιστον έξι. Στο εξής τις καθημερινές στις πρωινές ώρες δεν θα υπάρχει νοσηλεύτρια.

Δεδομένου ότι το εν λόγω Κέντρο Υγείας καλύπτει μεγάλη περιοχή για την εξυπηρέτηση των ασθενών (ασθενείς του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, 9 χωριά από την Αχαία και περίπου 5000 εργάτες γης), παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάρδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: