Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016


Εμφάνιση nabil_1.jpgΟ Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης  Ναμπιλ  - Ιωσήφ Μοραντ , έστειλε έγγραφο προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια  , οπού αναφέρει τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βάρδας και ζητά λύσεις


Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Δήμαρχος αναφέρει


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για  τα λειτουργικά  προβλήματα  που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας:

1.    Οι μέγιστες εφημερίες βάσει Νόμου είναι επτά. Οι επιπλέον εφημερίες δηλαδή η όγδοη και η ένατη πρέπει να αποζημιώνονται χωριστά σαν υπεράριθμες. Τις υπεράριθμες εφημερίες για τα έτη 2015 και 2016 ακόμα δεν τις έχουν αποζημιώσει στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας .
2.    Έχουν αποσπαστεί δύο ιατροί. Πρόσφατα απόσπασαν  και τον Αγροτικό Ιατρό στο Νοσοκομείο στο Ρίο με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας της Αχαΐας να λειτουργούν με υπεράριθμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα στη  Χαλανδρίτσα υπάρχουν 16 ιατροί οι οποίοι δεν χρειάζονται. Στην Αχαιά εφημερεύουν καθημερινώς 3 ιατροί σε ενεργή εφημερία ενώ στη Βάρδα δύο ιατροί (μία ενεργή και μία σε ετοιμότητα). Στην Γαστούνη κάνουν έξι εφημερίες γιατί έχουν πολλούς γιατρούς και Αγροτικά Ιατρεία.
3.    Αρχικά υπήρχαν 5 νοσηλεύτριες. Πρόσφατα απέσπασαν μία για το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα οπότε έμειναν τέσσερις. Στο παρελθόν είχαν αποσπάσει μία για το Νοσοκομείο στο Ρίο και μία στο Νοσοκομείο του Πύργου. Για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάρδας χρειάζονται τουλάχιστον έξι. Στο εξής τις καθημερινές στις πρωινές ώρες δεν θα υπάρχει νοσηλεύτρια.

Δεδομένου ότι το εν λόγω Κέντρο Υγείας καλύπτει μεγάλη περιοχή για την εξυπηρέτηση των ασθενών (ασθενείς του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, 9 χωριά από την Αχαία και περίπου 5000 εργάτες γης), παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάρδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...