ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Παρέμβαση Διοικητή ΙΚΑ για τον 25χρονο από τα Λεχαινά

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Ηλείου Διοικητή του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Διονύση Καλαματιανού, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ» σχετικά με τη διακοπή χορήγησης του προνοιακού επιδόματος στον 25χρονο Πάνο Μονόλιθο από τα Λεχαινά. Όπως είχε αναφερθεί στο ρεπορτάζ, ο νεαρός, παιδί 10μελούς πολύτεκνης οικογένειας, υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό στο ένα πόδι στα 6 του χρόνια λόγω μηνιγγίτιδας. Στο σχετικό αίτημα του 25χρονου αλλά και της εφημερίδας μας να επανεξετάσει την υπόθεση του, ο κ. Καλαματιανός, αναφέρει τα εξής:
Εφημερίδα "Πρωινή"
Διευθυντή Σύνταξης
Απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδα σας στο φύλλο της 28/11/2016 με τίτλο «Τον πέταξαν στον Καιάδα: Έκοψαν το προνοιακό επίδομα σε 25χρονο με μόνιμη αναπηρία» και αφορά στη περίπτωση του κ. Πάνου Μονόλιθου, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Σύμφωνα με τον Νόμο 3863/2010, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), λειτουργεί από 1/9/2011, υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, η οποία έχει την ευθύνη της διοικητικής υποστήριξης αυτού.
Λειτουργεί με γνώμονα την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται πιστοποίηση της αναπηρίας και σε κάθε περίπτωση οι Υγειονομικές Επιτροπές αξιολογούν τα αιτήματα, βάσει του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας  και κατά ιατρική κρίση.
Στη περίπτωση του  κ. Πάνου Μονόλιθου η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αμέσως αφού έλαβε γνώση της διακοπής της προνοιακής του παροχής, δρομολόγησε εκ νέου, διερεύνηση του εν λόγω ιατρικού φακέλου, στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου.
Σημειώνεται ότι η παροχή προνοιακών επιδομάτων χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε κάθε περίπτωση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες, νόμιμες διαδικασίες, εφόσον τηρούνται βέβαια οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις:
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: