Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ηλεία: Η ώρα της κάλπης στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων


Ηλεία: Η ώρα της κάλπης στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων
Σήμερα και αύριο οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης
Του Γιάννη Σπυρούνη

Στήνονται σήμερα το μεσημέρι οι κάλπες για τις αρχαιρεσίες στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Το βάρος της διαδικασίας θα πέσει κυρίως αύριο όπου μετά τις τρεις το μεσημέρι αναμένεται να προσέλθει η πλειοψηφία των αγροτών – αρδευτών χρηστών του δικτύου για να αναδείξουν τους 85 εκλέκτορες. Η διαδικασία αυτή θα γίνει κατά τόπους στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι εκλέκτορες θα συνεδριάσουν στον ΤΟΕΒ για την ανάδειξη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και η ανάδειξη του νέου προέδρου θα γίνει εκεί. Οι δύο επικρατέστεροι για την ηγεσία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων τη νέα τετραετία είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Παλαιολόγος και ο Έκτωρας Ρουμελιώτης.
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ και αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος σε δηλώσεις του για την διαδικασία αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της τετραετίας και στο δύσκολο έργο που πρέπει να συνεχιστεί. «Κάνουμε έναν αγώνα όλοι μαζί για το καλό των μελών μας, των αγροτών και των αρδευτών. Διετέλεσα πρόεδρος για τέσσερα χρόνια. Βρήκα πολλά προβλήματα στον οργανισμό και προσπάθησα για το καλύτερο για τα μέλη μου. Κατόρθωσα σε αυτή την περίοδο να μην τους λείψει το νερό, να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας και κάναμε ρυθμίσεις γιατί η ΔΕΗ έχει μεγάλους λογαριασμούς. Το κόστος του 1,9 εκατ. ευρώ δεν βγαίνει μέσα από τα ανταποδοτικά. Προσπαθούμε για το καλό όλων και ο προϋπολογισμός βγαίνει με τις παλιές οφειλές. Τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα από τα ανταποδοτικά τέλη και δεν γίνεται. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, υπάρχει ένταση με τα μέλη για να λειτουργήσει ο οργανισμός για το καλό όλων. Ζητήσαμε από όλους να έρθουν να κάνουν ρυθμίσεις. Σε ότι αφορά τα έργα χαλικοστρώσεις έγιναν μόνο σε περιπτώσεις ζημιών και δρόμους που είχαν κοπεί και δεν υπήρχε βατότητα. Καθαρισμούς κάνουμε με το δικό μας μηχάνημα και αν χρειαστεί και με συνεργάτη. Κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε το κόστος. Καταφέραμε να μαζέψουμε και οφειλές από τους δύο δήμους για να καλύψουμε ανάγκες. Έχουμε φτάσει τον οργανισμό σε μια λειτουργική κατάσταση παρά τα χρέη και υπάρχει μια ισορροπία».
«Δύσκολη η φετινή χρονιά, θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»

Από την άλλη πλευρά ο Έκτορας Ρουμελιώτης, εστίασε στα προβλήματα των αγροτών που χρειάζονται στήριξη και στις δεσμεύσεις του, εφόσον αναλάβει τα ηνία του οργανισμού. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο, ειδικά τη φετινή χρονιά που πάθαμε τις ζημιές από την κακοκαιρία και οικονομικά θα υπάρχει πρόβλημα για τους αγρότες. Δεν θα έχουν χρήματα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Θέλουμε να τους φέρουμε κοντά μας, να τους πούμε πως μπορούν να τους στηρίξουμε να δούμε τι μπορεί να γίνει με τα φετινά χρέη αλλά και τα παλιότερα, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν πάλι. Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και αυτό είναι πλήγμα για την περιοχή. Αν δεν καλλιεργήσουν και οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να σταθούν αλλά και ο οργανισμός δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Εκείνο που έχουμε να δεσμευτούμε ως  παράταξη είναι να μην βγάλουμε τις βάνες και να τους συσπειρώσουμε, να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να δούμε τα προβλήματα των οφειλών. Εφόσον πάνε όλα καλά θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μια σειρά στον να μπορεί ο αγρότης, να καλλιεργεί, να εισπράττει και να πληρώνει, να κάνουμε έργα που δεν έχουν γίνει σε καθαρισμούς και αποκαταστάσεις δρόμων, που τα τελευταία δέκα χρόνια δεν βλέπουμε να γίνονται ή γίνονται μεμονωμένα. Εμείς θα τους δούμε όλους στα ίδια, μας είτε μας ψηφίσουν ή είτε όχι» κατέληξε.
Οι κάλπες θα στηθούν στα κοινοτικά καταστήματα των χωριών που ανήκουν στον τομέα ευθύνης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ήτοι σε: Δήμητρα, Καρδιακαύτι, Καβάσιλα, Νεοχώρι, Μυρσίνη, Στρούσι, Σταφιδόκαμπο, για το Βαρθολομιό και τα Καλύβια στο Δημαρχείο Βαρθολομιού, για την Ανδραβίδα στο Δημαρχείο Ανδραβίδας, για την Αρετή, το Κουρτέσι και το Καπελέτο στο κοινοτικό γραφείο ή το σχολείο Αρετής και τέλος για τα Λεχαινά στα γραφεία του ΤΟΕΒ. Να σημειώσουμε πως ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων είναι ο πιο μεγάλος στην Ηλεία και το τέταρτος μεγαλύτερος σε αριθμό μελών στην Ελλάδα. Έτσι οι εκλογές σε αυτή την περίπτωση αποκτούν βαρύνουσα σημασία.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...