Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: Κοκτέιλ από χιόνια και καταιγίδες!

Καιρός: Κοκτέιλ από χιόνια και καταιγίδες!
Τα χιόνια συνεχίζονται, όπως και οι πολικές θερμοκρασίες, όμως μαζί αρχίζουν να έρχονται σε άλλες περιοχές και βροχές, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα ανατολικά θα συνεχίσουν οι χιονοπτώσεις, ενώ μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν. Προς το βράδυ όμως στα νότια έρχονται καταιγίδες, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού.
Πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα 09-01-2017 από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.Ανεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -12 (μείον 12) έως -01 (μείον 1) βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.Θερμοκρασια: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη.Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -06 (μείον 6) έως -02 (μείον 2) βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 10-01-2017
Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά ο όποιος στα βόρεια θα είναι ολικός.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...