ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ηλεία: Πλήγμα στα θερμοκήπια του Νεοχωρίου Κυλλήνης




Σε απόγνωση οι αγρότες που είδαν να χάνεται η σεζόν από τους θυελλώδεις ανέμους
Του Γιάννη Σπυρούνη
Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω στο πέρασμά του ο βοριάς. Οι θυελλώδεις άνεμοι των 10 μποφόρ που σάρωναν τον
κάμπο της Ηλείας, διέλυσαν θερμοκήπια στην περιοχή του Νεοχωρίου Κυλλήνης. Αρκετοί παραγωγοί είδαν τον κόπο τους να χάνεται στη δίνη των ανέμων, ανήμποροι να αντιδράσουν και να κάνουν κάτι. Πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις προθέσεις του ΕΛΓΑ αν δηλαδή υπάρξουν αποζημιώσεις ή ενταχθούν οι ζημιές αυτές στις «καλένδες» των ΠΣΕΑ.
Ηλεία: Πλήγμα στα θερμοκήπια του Νεοχωρίου Κυλλήνηςthermokipia2
palaiologos
Ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος, τόνισε σε δηλώσεις του πως «… είχαμε ζημιές στα θερμοκήπια στο Νιοχώρι. Είναι τέσσερις – πέντε καλλιεργητές που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Κάνουμε έκκληση στον ΕΛΓΑ να εξετάσει αν μπορούν οι παραγωγοί να αποζημιωθούν. Ήταν έτοιμοι να βάλουν καρπούζια και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. Δεν μπορούν οικονομικά να ξανά αρχίσουν από την αρχή».
tsakos
Και ο πρόεδρος της ΤΚ Νεοχωρίου Βασίλης Τσάκος χαρακτήρισε το χτύπημα του καιρού «νέα πληγή» για την περιοχή. «Είδαμε τα ίδια φαινόμενα με το 2016 και τώρα. Αυτή τη φορά η ζημιά είναι μεγάλη, ήταν έτοιμοι για συγκομιδή και καταστράφηκαν. Θέλουμε να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός άμεσα να δώσει κάποια χρήματα. Βγήκαν στο δρόμο αυτοί οι αγρότες, πως θα στηριχθούν;» αναρωτήθηκε.
Απελπισμένοι οι αγρότες
nellos
«Αυτά τα θερμοκήπια φτιάχτηκαν πριν δύο χρόνια. Μετά την καταστροφή του 2016, αναγκάστηκα να φτιάξω αυτά γιατί τα άλλα είχαν ισοπεδωθεί. Όλα αυτά πάλι καταστράφηκαν. Όλη η κατασκευή του θερμοκηπίου, τα εργατικά, τα υλικά και η καλλιέργεια έχει κόστος 30.000 ευρώ. Η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Δεν φαίνεται να φτιάχνεται τίποτα» είπε ο Γεράσιμος Νέλλος που βρισκόταν στο στάδιο της συγκομιδής. « Τι να περιμένουμε από τον ΕΛΓΑ; Και για το 2016 τι μας έδωσαν; Μας λένε να δουν αν μπορούν αυτές οι ζημιές να ενταχθούν στα ΠΣΕΑ. Δε νομίζω πως θα γίνει τίποτα. Ο δήμαρχος είπε και αυτός ότι θα κάνει ότι μπορεί… Εμάς όμως όλα καταστράφηκαν» συμπλήρωσε γεμάτος απόγνωση…
andreatos
Ο Διονύσης Ανδρεάτος είχε από καιρό ετοιμάσει τα θερμοκήπιά του για να φυτέψει καρπούζι στις αρχές του Φλεβάρη… Όμως ο καιρός τον πρόλαβε. «Η ζημιά φαίνεται. Είναι ολική η καταστροφή. Τα είχαμε ετοιμάσει τα θερμοκήπια για να βάλουμε καρπούζι. Συνολικά 15 στρέμματα ισοπεδώθηκαν, το κόστος είναι μεγάλο, πάνω από 25.000 το στρέμμα. Τώρα τι θα κάνουμε; Δεν υπάρχουν λεφτά να τα φτιάξουμε πάλι. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο ΕΛΓΑ» δήλωσε μεταξύ άλλων.
thermokipia3
Πλέον το πρόβλημα των ζημιών στα θερμοκήπια είναι συχνό και οι αγρότες δεν μπορούν να προστατευτούν από τη μανία του καιρού. Αντιμετωπίζουν τον ίδιο καιρικό κίνδυνο με τις υπαίθριες καλλιέργειες, όμως ο ΕΛΓΑ λόγω κανονισμού δεν αποζημιώνει αυτές τις περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες καταβάλουν τις εισφορές τους. Για άλλη μια φορά διαφαίνεται η αναγκαιότητα να προσαρμοστεί ο κανονισμός του οργανισμού τόσο στις σύγχρονες καλλιεργητικές όσο και καιρικές συνθήκες…
thermokipia4

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: