ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Την Τετάρτη η ονοματοδοσία του Γυμνασίου Νεοχωρίου σε "Ντίνος Ψυχογιός" - Με βαρύ όνομα πολιτισμού


Την Τετάρτη η ονοματοδοσία του Γυμνασίου Νεοχωρίου σε "Ντίνος Ψυχογιός" - Με βαρύ όνομα πολιτισμού
Του Γιάννη Σπυρούνη
Το όνομα ενός συμπολίτη τους που προσέφερε σημαντικά στον πολιτισμό του τόπου του, θα λάβει το Γυμνάσιο Νεοχωρίου. Σε ειδική τελετή το απόγευμα της Τετάρτης στο ομώνυμο χωριό, θα ονομαστεί
«Γυμνάσιο Νεοχωρίου – Ντίνος Ψυχογιός» στη μνήμη του ανθρώπου που ως ιστορικός, λαογράφος και ποιητής, συνέβαλε στην ανύψωση του πολιτισμού στην περιοχή. Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Άννα Γεωργιοπούλου - Κοντόγιωργα και ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Γκάβαλος, μίλησαν για αυτή την απόδοση τιμής, σε έναν σημαντικό του τόπου…
Ο κ. Μοράντ μιλώντας για το Ντίνο Ψυχογιό, τόνισε πως «… το έργο του ανέδειξε τον πολιτισμό μας. Το ευχάριστο είναι ότι το έργο του το συνέχισαν και τα παιδιά του, που αναδεικνύουν τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. Είναι πολύ ευχάριστο ότι το Γυμνάσιο Νεοχωρίου θα ονομάζεται πλέον «Ντίνος Ψυχογιός» και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ο Ντίνος Ψυχογιός δεν ανήκει μόνο στο Νεοχώρι, αλλά σε όλο τον Δήμο» σχολίασε.
Η κα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα, τόνισε πως αποτελεί τιμή για το δήμο και το νομικό πρόσωπο αυτή η συνεργασία με το Γυμνάσιο Νεοχωρίου, ώστε να πάρει το όνομα του Ντίνου Ψυχογιού. «Το Γυμνάσιο αποκτά μία ταυτότητα πλέον, το όνομά του θα είναι «Ντίνος Ψυχογιός», ένας αφουγκραστής του τόπου μας, ένας καθημερινός αγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ένας εργάτης της ιστορίας, της παράδοσης, της λαογραφίας, της ψυχής όλης της περιοχής. Ένας άνθρωπος που άφησε άξιους απογόνους, που άφησε ένα όνομα μέσα από τα γραπτά του, μέσα από την εργασία για την ανάδειξη όλων των στοιχείων του τόπου τούτου. Ήταν αυτός που βοήθησε στην δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέχαινών και στον Γενιτσαρίστικο Χορό. Δημιούργησε μια πολιτιστική κίνηση στα Λεχαινά και τις γύρω περιοχές, συνεργάστηκε με τους πνευματικούς Ηλείους της Αθήνας για το καλύτερο του τόπου του. Εμείς κάνουμε το αυτονόητο, αυτό που θα πρέπει να κάνει κάθε μικρός τόπος για τους μεγάλους ανθρώπους του» δήλωσε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.
Τέλος ο διευθυντής του Γυμνασίου Νεοχωρίου κ. Γκάβαλος, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες τις εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου. Ομιλητές θα είναι η διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχαινών Φανού Φουσκαρίνη Διατσέντα, με θέμα «Γιατί ο Ντίνος Ψυχογιός», ο λαογράφος, ιστορικός και επιμελητής εκδόσεων Λεωνίδας Καρνάρος με θέμα «Τα ηλειακά του Ντίνου Ψυχογιού», ο συγγραφέας Διονύσης Κράγκαρης με θέμα «Το έργο του Ντίνου Ψυχογιού» και η αρχαιολόγος Γιάννα Ψυχογιού - Ανδρέου με θέμα «Ο πατέρας Ντίνος Ψυχογιός». Παράλληλα, μαθητές θα αναγνώσουν αποσπάσματα από το έργο του.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: