ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Γυμνάσιο Νεοχωρίου Κυλλήνης: Με όνομα βαρύ . . . "Ντίνος Ψυχογιός"


Γυμνάσιο Νεοχωρίου Κυλλήνης: Με όνομα βαρύ . . . "Ντίνος Ψυχογιός"
Του Γιάννη Σπυρούνη

Το όνομα του μεγάλου ιστορικού και λαογράφου, που ασχολήθηκε με τον πολιτισμό του τόπου μας και αποτύπωσε το αποτέλεσμα των ερευνών μιας ζωής, στο περιοδικό «Ηλειακά», απέκτησε από το απόγευμα της Τετάρτης το Γυμνάσιο Νεοχωρίου. Το όνομα του Ντίνου Ψυχογιού που συνοδεύει
πλέον τη σχολική μονάδα του χωριού, αποτελεί μα βαριά κληρονομιά και μακάρι να βγουν από το σχολείο αυτό και άλλοι άξιοι άνθρωποι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και τη διαδρομή του…
Στην λιτή εκδήλωση που έγινε στο χώρο του αμφιθεάτρου του σχολείου, επιφανείς άνθρωποι της εκπαίδευση και των γραμμάτων αναφέρθηκαν στο μεγάλο έργο που άφησε πίσω του ο Ντίνος Ψυχογιός, με ιδιαίτερη συγκίνηση. Η διευθύντρια του γυμνασίου Λεχαινών Διατσέντα Φανού – Φουσκαρίνη, ήταν η πρώτη ομιλήτρια που αναφέρθηκε συνολικά στην προσωπικότητα του Ντίνου Ψυχογιού πραγματοποιώντας και μια παρουσίαση. Ο λαογράφος, ιστορικός και επιμελητής εκδόσεων, Λεωνίδας Καρνάρος, έκανε μια εκτενή παρουσίαση στα «Ηλειακά» το τρίμηνο περιοδικό του Ντίνου Ψυχογιού. Ακολούθως ο συγγραφέας Διονύσης Κράγκαρης από τα Λεχαινά, αναφέρθηκε στον Ντίνο Ψυχογιό για την ιδιότητα του ενεργού πολίτη που έφερε με την κοινωνική του δράση. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές που η κόρη του Ντίνου Ψυχογιού, αρχαιολόγος Γιάννα Ψυχογιού – Ανδρέου, μίλησε για τον πατέρα της. Η βραδιά έκλεισε με τις μαθήτριες Αστρινιά Ψυχογιού, Δέσποινα Μαυράκη, Γιουργκέσα Χυσένι, Αθηνά Κόλλια και Σαββίνα Τσελεπή, που ανέγνωσαν αποσπάσματα από το έργο του Ντίνου Ψυχογιού.
Μεταξύ άλλων χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής του Γυμνασίου Νεοχωρίου Νίκος Γκάβαλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος. Παραβρέθηκαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος και Λάμπης Δημόπουλος, η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Τίτα Τερζή, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μαρίνος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης Τάκης Λαϊνάς, ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και Παιδιά και Νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος, οι πρόεδροι Λεχαινών και Νεοχωρίου κ.κ. Γαλάτης και Τσάκος και Κυλλήνης κα Φιτσάλου, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.α.
nioxori1
nioxori3
nioxori2

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: