Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Υποχρεωτική η ψήφος στις εκλογές

ekloges











Υποχρεωτική είναι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές, ενώ η αδικαιολόγητη παράλειψη αυτού τιμωρείται από τη νομοθεσία.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που  εστάλη πρόσφατα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στις Εισαγγελίες και τα νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς  και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας του Νομού.

Με βάση την εγκύκλιο, η γενική αρχή που ισχύει, και πρέπει να έχουν κατά νου οι Ηλείοι πολίτες, είναι η εξής:  Όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης    Νοεμβρίου, όπου αυτές διενεργηθούν.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα ψηφίσουν, για τους οποίους δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Πρόκειται για:
  • Κατοίκους του εξωτερικού
  • Για όσους έχουν υπερβεί το 70έτος της ηλικίας τους και
  • Για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν
proti tis ilias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...