Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Έκτακτα Δελτία σε ισχύ


Έκτακτα Δελτία σε ισχύ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ.:

Στη Δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 θα εκδηλώνονται κατα διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010, εκτός από τη Δυτική Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν οι άνεμοι από το πρωί της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λιμάνι του Κατακόλου, η ένταση του ανέμου φτάνει τα 67 χιλιόμετρα την ώρα (8 μποφόρ) με μέση ένταση που ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα την ώρα (7 μποφόρ).

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία θα συνεχίσουν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες και αύριο Τρίτη, να πνέουν σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.

Λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία παραμένει και την Δευτέρα σε υψηλά επίπεδα των 21 με 22 βαθμών Κελσίου.

Όπως ήδη από το Σάββατο 20 Νοεμβρίου έχουμε ενημερώσει, από νωρίς το πρωί της Τρίτης 23 Νοεμβρίου στα δυτικά τμήματα της Ηλείας θα εκδηλώνονται βροχές.

Γρήγορα τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν ανατολικότερα, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τοπικά έντονες.

Ανάλογα φαινόμενα θα επικρατήσουν καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας, οπότε και απαιτείται αυξημένη προσοχή, καθώς αναμένονται αξιόλογα, μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, λόγω των οποίων πιθανό να προκληθούν κατολισθητικά φαινόμενα από κορεσμό του εδάφους.

Για την εξέλιξη του καιρού και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό θα ενημερώνουμε συνεχώς με νεότερα στοιχεία του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, καθώς και αύριο το πρωί στις 8 π.μ. από την εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...