Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Zωοκτονία για εκδίκηση;


Zωοκτονία για εκδίκηση;
Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε 18χρονος κυνηγός, ο οποίος συνελήφθη διότι πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο άλλου κυνηγού, το μεσημέρι της Κυριακής.
Δύο ομάδες κυνηγών βρέθηκαν από το πρωϊ της Κυριακής στην περιοχή "Έλενα", στη Μίνθη Ζαχάρως.

Στις 2:20 το μεσημέρι ο σκύλος της μίας ομάδας, 14 ατόμων, εντόπισε ένα αγριογούρουνο και απομακρύνθηκε κυνηγώντας το.

Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του ζώου, το σκυλί πλησίασε την άλλη ομάδα των 10 κυνηγών, ένας εκ των οποίων σήκωσε το όπλο, πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο ζώο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις 18:30 και υπεβλήθη μήνυση εναντίον του 18χρονου, ο οποίος προσήλθε στο Α.Τ. Ζαχάρως το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως πυροβόλησε για να πετύχει το αγριογούρουνο και δεν αντελήφθη πως χτύπησε το κυνηγόσκυλο.

O ιδιοκτήτης του ζώου όμως φέρεται να δήλωσε πως είχαν προηγούμενα με τον 18χρονο και οτί ο νεαρός εκτέλεσε το σκύλο εν ψυχρώ.

Να σημειωθεί πως το κόστος αγοράς ενός τέτοιου ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανέρχεται στα 14.000 ευρώ. Όχι πως συγκρίνεται φυσικά με την αξία της ζωής, έστω και της "σκυλίσιας" ...
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...