Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η Ηλεία στον ρυθμό της αυριανής απεργίας

Η Ηλεία στον ρυθμό της αυριανής απεργίας
Στον ρυθμό της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μπαίνει και η Ηλεία καθώς τα εργατικά κέντρα, συνδικαλιστικά σωματεία και πολιτικές οργανώσεις του νομού ετοιμάζονται για δυναμική συμμετοχή.
Το Εργατικό Κέντρο Πύργου που πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10πμ, με ανακοίνωσή του καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει και από το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στις 9:30πμ.
Επίσης το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί από κοινού με την ΠΑΣΕΒΕ απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 αύριο το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων, το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί κ.α.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν κύρια στις νέες επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες οδηγούν όχι μόνο σε μειώσεις μισθών αλλά και σε απολύσεις με ευνοϊκούς για τους εργοδότες όρους. Αντιδρούν επίσης στην μείωση των μισθών και των συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων, στις αυξήσεις τιμών που επιφέρει η άνοδος των φορολογικών συντελεστών και γενικά στα σκληρά μέτρα που οδηγούν την κοινωνία σε εξαθλίωση.

Στην αυριανή γενική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της Α∆Ε∆Υ εκτός από τα µέσα µαζικής µεταφοράς συµµετέχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι φαρµακοποιοί, οι νοσοκοµειακοί γιατροί, οι δηµόσιοι υπάλληλοι, οι υγειονοµικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ, οιιατρικοί επισκέπτες, οι εργαζόµενοι στις ∆ΕΚΟ καθώς και οι εργαζόµενοι στα µέσα ενηµέρωσης που θα πραγµατοποιήσουν και 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...