Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Δείχνουν το δρόμο!

ΔΕΙΤΕ: Η εξοικονόμηση ενέργειας εμπνέει τους σχεδιαστές

Πέντε οικολογικοί τρόποι για να φωτίζουμε οδούς και μονοπάτια μέσα στις πόλεις, χωρίς να καταναλώνουμε ενέργεια.Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν διαρκώς νέα μοντέλα ηλιακών λαμπτήρων και οι σχεδιαστές αναζητούν όλο και πιο αποτελεσματικά αλλά και λειτουργικά σχήματα που εντυπωσιάζουν.



Solar Powered Invisible Streetlight: Σχεδιασμένο από τον Johgoh Lee, μιμείται τα φύλλα των δέντρων και μπορεί να κρυφτεί μέσα σε κλαδιά δέντρων και φυτά στην άκρη των δρόμων.



Luceplan Sky: Σχεδιασμένο από τον Alfredo Häberli απορροφούν την ηλιακή ενέργεια για να φωτίσουν τα μονοπάτια, τη νύχτα.



Embryo Street Lighting: Σχέδιο του Harsha Vardhan σαν ζωντανή ρίζα. Η ευλύγιστη φωτοβολταϊκή κυψέλη στην κορυφή και μια ανεμογεννήτρια διοχετεύουν ενέργεια στη λάμπα αλλά μπορούν και να την αποθηκεύσουν στην ενσωματωμένη μπαταρία για άλλες χρήσεις.




Turbine Light: Σχεδιασμένο από το TAK Studio, παράγει ενέργεια από τον αέρα που προκαλείται από την κίνηση των οχημάτων και μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φωτίζει το δρόμο.



SonUmbra: Το SonUmbra έχει σχεδιαστεί από τον Loop.pH ως ένα μοναδικό διαδραστικό ηλιακά φορτιζόμενο δέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...