Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

"No Pasaran" κατοίκων για Τριανταφυλλιά

\"No Pasaran\" κατοίκων για Τριανταφυλλιά
Με μια σκληρή ανακοίνωση, κάτοικοι και φορείς του δήμου Αμαλιάδας διατρανώνουν την αντιθεσή τους στην επιλογή της Τριανταφυλλιάς για τη δημιουργία ΧΥΤΥ και εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης απορριμάτων, καταγγέλοντας...
... παράλληλα τα αρμόδια διοικητικά όργανα της χώρας καθώς και τις δημοτικές αρχές Πύργου και Αμαλιάδας.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που εστάλη στο ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ:
Σχετικά  με την εκδοθείσα  απόφαση  του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ( ΚΑΣ) κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 21-12-2010 κατά την οποίαν ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη για την δημιουργία  ΧΥΤΥ και εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά Αμαλιάδας του Δήμου Ήλιδας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

1. "Νεκροθάφτες και τυμβωρύχους της πόλης" μας είχε χαρακτηρίσει προεκλογικά η παρούσα δημοτική αρχή γιατί διαδίδαμε, όπως ισχυριζόταν τότε, ότι ο νέος Δήμος Ήλιδας θα γίνει ο σκουπιδότοπος όλης της Ηλείας. Αποδεικνύεται ότι νεκροθάφτης και τυμβωρύχος της πόλης είναι η παρούσα δημοτική αρχή, που με την υποτελή και ακατανόητη συμπεριφορά της κατόρθωσε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

2. Η δημοτική αρχή, αντί άλλου οράματος για κάτι καλύτερο για την περιοχή μας, κατόρθωσε με τις ενέργειες της και με την απόφαση αυτή να κάνει την πόλη μας τα Λιόσια του Νομού Ηλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της. Είναι ο "αναπτυξιακός" ρόλος που επί πολλά χρόνια επιμελώς και μεθοδικά καλλιεργούσε για τους δικούς της σκοπούς και που θα μας ακολουθεί για τα επόμενα  εκατό και πλέον χρόνια.

3. Ας έχουν υπόψη τους  αυτοί που για ίδιον συμφέρον κινούνται και εξουσιάζουν με εγωιστικές συμπεριφορές τον τόπο, ότι μπορεί να χάθηκε μία μάχη που τη δώσαμε με κόσμιο και συνετό τρόπο αλλά ο πόλεμος τώρα αρχίζει και έχουμε και τη δύναμη και τη θέληση  να τον τελειώσουμε, με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας, με νίκη.

4. Η χωρίς αιδώ στάση των αρμοδίων διοικητικών οργάνων της χώρας, μας δίνει το ερέθισμα για μεγαλύτερη συσπείρωση και αγωνιστικότητα, για πιο δυναμικούς και χωρίς περιστολή αγώνες.

5. Καταγγέλλουμε  με έντονο  τρόπο  προς κάθε αρμόδιο και στο λαό της περιοχής την πρόθεση του Δημάρχου Πύργου, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες θέλει να μεταφέρει τα απορρίμματα  του Πύργου στην Τριανταφυλλιά μέσα σε δύο το πολύ μήνες, όπως δήλωσε. Η αλαζονική ενέργεια του αυτή θα μας βρει κάθετα αντίθετους και οι κοινωνικές αναστατώσεις που θα προκύψουν θα βαρύνουν πρώτα από όλους τη δημοτική αρχή της Αμαλιάδας, που με τις μέχρι τώρα ενέργειες της άνοιξε την όρεξη στον πρώτο τυχόντα να επιβουλεύεται την υγεία  και την ομαλή κοινωνική διαβίωση των κατοίκων αυτής της περιοχής.

6. Τέλος η απεριόριστη αγάπη για τούτο τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε δεν θα καμφεί από κανένα καρεκλοκένταυρο, που για ίδιον όφελος επιβουλεύεται τον όμορφο τόπο μας και τους κατοίκους του. Ο πόλεμος, αγαπητοί συμπολίτες, τώρα αρχίζει.
Κίνηση Πολιτών Αμαλιάδας
Μορφωτικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμά
Πολιτιστικός Σύλλογος Φραγκαβίλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...