Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικο ‘’ηλεκτροσόκ’’



Τσουχτερές αυξήσεις για τους «μικρούς» καταναλωτές περιλαμβάνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ανακοινώθηκαν σήμερα και τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 1 Ιανουαρίου.


Βάσει των νέων τιμολογίων, επέρχεται αύξηση 11% στην κατηγορία πελατών με κατανάλωση από 0 – 800 κιλοβατώρες, η οποία αντιστοιχεί σε μέση επιβάρυνση  5,5 ευρώ το τετράμηνο.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 1.600.000 πελάτες από τους οποίους περίπου το 50% περιλαμβάνει όσους έχουν κλειστές κατοικίες, δεύτερες κατοικίες, εξοχικά κ.λπ.

Προβλέπεται επίσης αύξηση από 1,5% έως 3% για 2.500.000 νοικοκυριά με καταναλώσεις από 800 - 2000 kWh, η οποία, όπως τονίζει η ΔΕΗ, είναι μικρότερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό.

Τα νέα τιμολόγια προβλέπουν ακόμη μείωση από 20% έως 30% σε 1.200.000 νοικοκυριά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑΜΕΑ, οικογένειες με τρία παιδιά και χαμηλό εισόδημα, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι) με δυνατότητα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Προβλέπεται επίσης μείωση από 17% έως 3% της μέσης τιμής ηλεκτρικού ρεύματος για 1.500.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές και βιοτεχνικές).

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κατηγορία αυτή θα καταβάλλει για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 97.000.000 λιγότερα το 2011, σε σχέση με το 2010.

«Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που θα δουν άμεσα φουσκωμένους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», σχολιάζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης.


Το ζήτημα της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα και μάλιστα σε περίοδο σημαντικότατης μείωσης των εισοδημάτων και αύξησης της ανεργίας.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...