Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ρόδος: Μυστηριώδεις θάνατοι συγκλονίζουν το νησί


Δύο αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων , που σημειώθηκαν ανήμερα τα Χριστούγεννα, απασχολούν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές Ρόδου.

Δύο αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων , που σημειώθηκαν ανήμερα τα Χριστούγεννα, απασχολούν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές Ρόδου που έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθούν τα αίτια τους.

Ο πρώτος θάνατος, αφορά μια 17χρονη νεαρή από την Πολωνία, η οποία διέμενε στο νησί τα τελευταία χρόνια με την μητέρα της και ο δεύτερος θάνατος έναν 35χρονο κάτοικο Ρόδου που βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην Παλιά Πόλη.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου επίσης διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση (αλλά είναι εκτός κινδύνου) ανήμερα των Χριστουγέννων ένας ακόμα 49χρονος που βρίσκονταν μαζί με τον 35χρονο που απεβίωσε, γεγονός που οδηγεί τις διωκτικές αρχές να εικάζουν στο ενδεχόμενο της χρήσης τοξικών ουσιών.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Ρόδου, έδωσε ήδη εντολή για κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια των δύο θανάτων, ενώ έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός αυτό στην τοπική κοινωνία.

Η εντολή, δόθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου αντίστοιχα, αστυνομικοί των οποίων διενεργούν σχετική προανάκριση, για τους δύο θανάτους.

Ο θάνατος της 17χρονης, από την Πολωνία, εκτιμάται ότι επήλθε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν η νεαρή επέστρεψε στο σπίτι της στην πόλη της Ρόδου από διασκέδαση.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε η μητέρα της, η νεαρή κλείστηκε στο δωμάτιό της και δεν έδωσε σημεία ζωής για τις επόμενες ώρες. Η μητέρα της ανησύχησε και όταν μπήκε στο δωμάτιο διαπίστωσε ότι το νεαρό κορίτσι ήταν νεκρό.

Αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ και οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο ιατροδικαστής απέκλεισε από τις πρώτες εκτιμήσεις το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας αλλά δόθηκε εντολή για τοξικολογικές εξετάσεις.

Στην κατοχή του 35χρονου που βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού όπου και διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 166 φαρμακευτικά σκευάσματα σε μορφή χαπιών, ενώ η πρώτη έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Ρόδου, δεν έδειξε στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Δόθηκε πάντως εντολή για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας και τοξικολογικών εξετάσεων.  Δίπλα του, βρέθηκε ένας 49χρονος σε κωματώδη κατάσταση, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών του δόθηκε εξιτήριο. Ο ίδιος θα κληθεί να δώσει αναλυτικά εξηγήσεις και πληροφορίες για τον θάνατο του φίλου του, μέσα στις επόμενες μέρες.
newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...