Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αλέξης, όπως λέμε Πολυτεχνείο...

Κλειστό το κέντρο από τις 10 σήμερα έως τις 7 το πρωί της Τρίτης

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, καθώς σήμερα συμπληρώνονται δυο  χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η  Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση  επιφυλακής σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί  και  καταστροφές. 

Το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνει κλειστό από τις 10 το πρωί σήμερα εως τις 7 το πρωί της Τρίτης. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στα Προπύλαια, το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του Δικτύου Κοινωνικών Δικαιωμάτων και διαφόρων ανεξάρτητων φορέων, ενώ για το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας του μαθητή. Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα τροποποιούνται, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων.

Η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης θα απαγορεύεται στους εξής δρόμους:
• Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής.
• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
• Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Βασ. Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Ρηγίλλης, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β' και Βασ.Σοφίας.
• Υψηλάντου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ.Πετράκη και Ηροδότου
• Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
• Μάρνη, στο τμήμα από την πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων.
• Στουρνάρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ' Σεπτεμβρίου.
• Μπουμπουλίνας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου.
• Γ' Σεπτεμβρίου, στο τμήμα από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος.
πορείες και διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη

Μάλιστα το γεγονός  ότι το μεσημέρι στα Προπύλαια  θα συγκεντρωθεί  μεγάλος αριθμός  φοιτητών και μαθητών κάνει πιο  δύσκολο το έργο των αστυνομικών, καθώς  ίσως κάποιοι από τον  σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών  αλλά και συμπαθούντων προς τους χθεσινούς προσαχθέντες, αλλά και προς τα προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και του Επαναστατικού Αγώνα  να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συσκέπτονταν προκειμένου να διαμορφώσουν  «σχέδιο δράσης» που για άλλη μια φορά θα βασίζεται στο δόγμα της μηδενικής ανοχής. 

Σύμφωνα με απόλυτα  έγκυρες πληροφορίες, από χθες βρίσκονται σε επιφυλακή χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ στα μέτρα θα συμμετέχουν σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων της Αττικής.

«Σε γενικές γραμμές θα ακολουθήσουμε το σχέδιο που εφαρμόσαμε στην επέτειο του Πολυτεχνείου» λέει αξιωματικός της ΓΑΔΑ και προσθέτει: «Οι οδηγίες που έχουν πάρει οι επικεφαλής των δυνάμεων είναι να είναι διακριτικοί και να μην προκαλούν. Βέβαια στην περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια η  αντίδραση των αστυνομικών θα είναι άμεση»

ΔΙ.ΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Πυροσβεστική

Έτσι από  το πρωί λαμβάνουν μέτρα χιλιάδες ένστολοι. Από αυτούς οι πλειονότητα  θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Θα είναι  δηλαδή διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) και της ΟΠΚΕ (Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας).

Σημαντικό ρόλο θα έχουν οι εκατοντάδες αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ, καθώς με αναμμένους τους «φάρους» περιπολούν σε κάθε δρόμο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. Άνδρες της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων αλλά και ειδικοί φρουροί ασχολούνται  αποκλειστικά με τις εκδηλώσεις και την πορεία που θα πραγματοποιήσουν οι διαδηλωτές.

Τέλος, στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν και όποτε χρειαστεί, ενώ εισαγγελείς χωρισμένοι σε δύο βάρδιες, βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Φύλαξη στόχων και δρόμων  

Όπως συνήθως  συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις  το σχέδιο της αστυνομίας χωρίζεται  πολλές φάσεις.

Το πρώτο  σκέλος αφορά την φρούρηση με διμοιρίες  των ΜΑΤ του Πολυτεχνείου, της  Αμερικανικής Πρεσβείας, της Βουλής, κυβερνητικών κτιρίων ακόμη και των φυλακών Κορυδαλλού. Παράλληλα μικρότερες δυνάμεις θα φυλούν εταιρείες – στόχους Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών συμφερόντων.

Στην συνέχεια, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου (με έμφαση γύρω από τα Προπύλαια) θα υπάρχει επόπτευση όλων των δρόμων (Πανεπιστημίου-Ακαδημίας-Πατησίων – Σταδίου –Αμαλίας- Βασιλίσσης Σοφίας).

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, θα απομακρύνουν αμέσως και θα συλλαμβάνουν κουκουλοφόρους, άτομα με σακίδια που ενδεχομένως περιέχουν πέτρες και μολότοφ. Στην περίπτωση της δημιουργίας των επεισοδίων, τότε για άλλη μια φορά θα γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών… 
PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...